Değerli Okurlarımız, Osmaniye’mizin değerli Edebiyatçısı, şair ve yazarı Bestami Yazgan hocamızın “BU MEKTUP SANA” başlığıyla evlatlarına, öğrencilerine ve okurlarına yazmış olduğu mektupları sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Örnek, ders niteliğindeki bu mektuplardan umarım hisseler çıkartırız…

22 Ocak 2018
ÜZÜNTÜLER BÖLÜŞÜLDÜKÇE AZALIR

Anadolu’nun Güzel Evlatları,
Biliyorsunuz; sevinçler bölüşüldükçe çoğalır, üzüntüler bölüşüldükçe azalırmış. Sizinle sevinçleri bölüşerek çoğaltmak daha güzel olurdu ama...

Hassas Yüreklerim,
Üzüntümü bölüşmek için niçin sizleri seçtim biliyor musunuz? Evrendeki varlıkların en güzeli insan, insanların en güzeli de çocuklardır. Sizin yüreğiniz o kadar saf, o kadar geniş ki dünyayı koysanız sığar içine.

Bugünlerde bir kardeş ülkede deprem oldu. Gölcük depremini yaşayan bizler, bu sarsıntıyı yüreğimizde hissettik. Evet, dünyanın neresinde bir acı yaşanırsa onu yüreğimizde hissetmeliyiz. Ama bu yeterli değil. Sözümüzle de bu acıyı dillendirmeliyiz. Bu da yeterli değil. Gücümüz yetiyorsa maddi katkıda bulunmalıyız.
Siz şimdi diyeceksiniz ki tâ dünyanın öbür ucuna nasıl yardım gönderelim. Doğru düşünüyorsunuz canlarım. Fakat bunun kolayı var. Yurdumuzda birçok hayır kuruluşu yardım kampanyası açtı. O kampanyalara katılarak yardımlarımızı ulaştırabiliriz.

Yine siz dersiniz ki milyonlarca insana bizim küçücük yardımımızın ne yararı olacak. Yook canlar, öyle değil! Bir çocuk, kıyıya vuran denizyıldızlarını alıp suya atıyormuş. Bir adam, ”Milyonlarca denizyıldızı var. Senin yaptığının bir anlamı yok ki!” demiş. Çocuk, bir denizyıldızını alarak suya bırakmış ve “Bunun için çok anlamı var.” diye cevap vermiş.

Yardımsever Kardeşlerim,
İstiklâl Savaşı sırasında başka ülkelerdeki kardeşlerimiz, altın takılarını bize göndermişlerdi. Maddi yardımdan çok, “Kardeşlerimiz bizi düşünüyor.” diye mutlu olmuştu atalarımız.

Ne dersiniz, az da olsa göndereceğimiz yardımlarla, ‘Sizi seviyoruz.’ diyelim mi kardeşlerimize? Hem unutmayın; “Az sadaka çok belayı uzaklaştırırmış.” Sevgimizi damla damla birleştirip bir kardeşlik denizi oluşturmaya var mısınız?

İmza
Sizlere güvenen yazar amcanız