Bestami YAZGAN / HAYAT YOLUNDA GENÇLERLE BAŞBAŞA


BU MEKTUP SANA (5)

Değerli Okurlarımız, Osmaniye’mizin değerli Edebiyatçısı, şair ve yazarı Bestami Yazgan hocamızın “BU MEKTUP SANA” başlığıyla evlatlarına, öğrencilerine ve okurlarına yazmış olduğu mektupları sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Örnek, ders niteliğindeki bu mektuplardan umarım hisseler çıkartırız…


08 Aralık 2017
KINALI KUZU

Güzel Yavrum,
Kuzuları çok seviyorum. Bembeyaz, yumuşacık tüylerini okşamak; tatlı tatlı melemelerini dinlemek ne güzel değil mi? Hele kırlarda zıplayarak koşmaları... Saf ve temiz hâlinle onları hatırlattığın için, sana ‘kınalı kuzum’ demek geliyor içimden.

Kınalı Kuzum, 
Senin de kuzuları çok sevdiğini biliyorum. Onun için her Kurban Bayramı’nda boynun bükülüyor. İçindeki çocuksu sevgiyi, “Babacığım, koyunumuzu kesmesek!” diye dile getiriyorsun. Biliyor musun, çok hoşuma gidiyor bu hâlin? Çünkü insan olmanın en önemli şartlarından biri de merhamettir.

Hasta olduğun zamanları hatırlarsın. İlaçları içmek istemez, iğne yaptırmamak için köşe bucak kaçardın. Çok korktuğun iğneler, seni sağlığına kavuşturunca doktor amcana teşekkür ederdin.

Peygamberler de insanlığın manevi doktorlarıdır. Son manevi doktor olan Peygamberimiz (as), Yüce Mevlâ’mıza teşekkür için kurban kesmemizi istemiş bizden.

Evet, kurbanımızı keserken üzülüyorsun ama onun etini yoksullara dağıtırken gözlerinden okuyorum ne kadar mutlu olduğunu. Sen de yoksulların gözlerindeki ışıltıyı görüyorsun değil mi?

Yavrucuğum, 
Maddi ve manevi doktorların isteklerini yerine getireceğine inanıyor; senin ve bütün çocukların bayramını kutluyorum...

İmza
Seni çok seven baban