Değerli Okurlarımız, Osmaniye’mizin değerli Edebiyatçısı, şair ve yazarı Bestami Yazgan hocamızın “BU MEKTUP SANA” başlığıyla evlatlarına, öğrencilerine ve okurlarına yazmış olduğu mektupları sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Örnek, ders niteliğindeki bu mektuplardan umarım hisseler çıkartırız…

24 Kasım 2017
MUTLULUK ÇİÇEKLERİ

Sevgili Öğrencilerim,
Sizin yaşınızdayken hep öğretmen olmak istedim. Üniversite sınavında ilk tercihim öğretmenlikti. Böylece göz açıp da gördüğüm, gönül verip sevdiğim mesleğime kavuştum.

Öğretmen olduktan sonra, bir çiçek bahçesinde gezer gibi gezdim sınıfları. Zaman geçtikçe bu mesleğin güzelliğinin sizden kaynaklandığını anladım. Çünkü sizlerin kokusu ve güzelliği yüreğime yansıyordu.

Yalnız bir konuda sizlere sitem etmek istiyorum: Gündüzleri sizinle olmak çok hoş ama gece bile peşimi bırakmıyorsunuz. Hepiniz başka bir çiçek olup açıyorsunuz yüreğimde. Gözümü kapatsam hayalimde gezmeye başlıyorsunuz. Ben de yarı uykulu sayıklıyorum adınızı:

“Akşam eve gelince
Bugün de ne yorucu
Demeden daha
Gözümde burcu burcu
Tüter öğrenciler,
Fazla bir şey istemem
Mutluluk için bana
Yeter öğrenciler.”

Evet canlar, aradan yıllar geçti, ben hâlâ size doyamadım. Sizden şikâyet eden velilerinize ve öğretmenlerinize her zaman şunu söyledim: Biraz daha sabredelim. Birkaç yıl sonra kızlarımız hanımefendi, erkeklerimiz beyefendi olacak ve bizleri utandıracaklar.

Her zaman beni haklı çıkaran tertemiz yüreklerinizden öpüyor ve diyorum ki: Öğrenciler sevginin ve saygının gülşeni. Ben onları severim, onlar da sever beni...

İmza
Size doyamayan öğretmeniniz