Değerli Okurlarımız, Osmaniye’mizin değerli Edebiyatçısı, şair ve yazarı Bestami Yazgan hocamızın “BU MEKTUP SANA” başlığıyla evlatlarına, öğrencilerine ve okurlarına yazmış olduğu mektupları sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Örnek, ders niteliğindeki bu mektuplardan umarım hisseler çıkartırız…

14 Eylül 2017
BİLGİ BAHÇESİNİN GÜLÜ

Sevgili Yavrum,
Sözlerime nasıl başlayacağımı bilemiyorum. Çünkü sevgi deyince dil susar, yürek konuşur. Ben de sana yürek aynama yansıyan duygularımı iletmek istiyorum.

Hatırlar mısın? Âh, nereden hatırlayacaksın! Sen doğmadan önce, annenle doktora gitmiştik. Doktor, ultrasonda senin minicik kalbini göstermişti bana. Sanki “baba baba” diye çırpınıyordu. O kadar güzel, o kadar tatlı bir şeydi ki kendimden geçtim ve “Allah!” diye titredim. Bu titreme sevgimi, hayranlığımı ve mutluluğumu dile getiriyordu. Hissetmiştin değil mi?

Kınalı Kuzum,
Ben sana dargınım biliyor musun? Niçin diye sorarsan, çok çabuk büyüdün nazlı bebeğim. Sen benim kınalı kuzum olarak kalmalıydın hep.
Öyle değil mi?
“Bilmem kaç gün kaç gece,
Mışıl mışıl uyudun.
Ufacık tefeciktin,
Ne de çabuk büyüdün?”

Yok yok, canını sıkma benim can çiçeğim. Ne kadar büyüsen de benim kınalı kuzum olarak kalacaksın. Hem büyümen çok iyi oldu. Bak, okula gidiyorsun ne güzel.

Dün yuvamızda sevgi olup gonca gonca açıyordun, bugün bilgi bahçesinin en seçkin güllerinden oldun. Biliyorum, bütün çocuklar çok güzel kokar ama bilginin de ayrı bir kokusu ve güzelliği olduğunu unutma.

Seni bize bağışladığı için Mevlâ’mıza şükrediyor, bugünlere getirdiği için annene sevgilerimi sunuyorum. Seni bilgiyle süsleyip daha güzel hâle getiren öğretmenlerine teşekkür ediyorum.
Gözlerinden doyasıya öpüyor, sana ve arkadaşlarına bu öğretim yılında başarılar diliyorum...

İmza
Seni çok seven baban