Değerli Okurlarımız, bugüne kadar Osmaniye’mizin değerli Edebiyatçısı, şair ve yazarı Bestami Yazgan hocamızın sohbetlerini paylaştık sizlerle. Bu haftadan itibaren değerli hocamızın “BU MEKTUP SANA” başlığıyla evlatlarına, öğrencilerine ve okurlarına yazmış olduğu bazı mektupları sizlerle paylaşmak istedir. Örnek, ders niteliğindeki bu mektuplardan umarım hisseler çıkartırız…

10 Eylül 2017
GÜZELLİK ÇİÇEKLERİ

Güzel Kızım,
Her gün okula giderken dakikalarca aynanın karşısında duruyorsun. Saçını tarıyor, tokalarını takıyorsun. Ben de hayran hayran seyrediyorum seni. Kılık ve kıyafetine dikkat etmen beni sevindiriyor.
Geçenlerde altı defter almış; “Bu Türkçe, bu matematik, bu da fen bilgisi” diyerek kaplamıştık onları. Üç defter artmıştı. Onların hangi ders için olduğunu sorduğumda, “Babacığım, sınıfımızda deftere ihtiyacı olan bir arkadaşım var. Bunlar da onun için...” demiştin. Sadece yüzünün değil özünün de güzel olduğunu görünce bir daha sevindim.

Canım Kızım,
Her akşam okulda öğrendiklerini heyecanla bize anlatman yok mu? Dünyalar benim oluyor. İçimden diyorum ki: Sadece yüzü ve özü değil, gün geçtikçe biricik kızımın aklı da güzelleşiyor.
Bütün bu güzellikleri gördükçe senin baban olmaktan mutluluk duyuyorum. Yüce Mevlâ, seni de her zaman mutlu etsin. Yüzündeki, özündeki ve aklındaki güzellikler hiç solmasın, benim çiçek yavrum...

İmza
Sana hayran olan baban