Merhaba güzel okurlarım. Yeni haftaya dinlenmiş ve pozitif başlamanızı diliyorum. Bugünkü konu başlığımız BOTOKS...

BOTOKS NEDİR?
Yüze doğal bir estetik görünümü veren, mimikleri yumuşatan bir işlemdir. Estetik ve kozmetik amaçlarla, mimik kaslarının hareketleri ile ortaya çıkan yüzdeki kırışıklıkları azaltmak, oluşumunu engellemek ve aşırı terleyen bölgelerdeki terlemeyi azaltmak amacıyla ve kronik migren tedavisinde kullanılabilmektedir.

BOTOKS KIRIŞIKLIK TEDAVİSİ
Yüzdeki en derin çizgiler alın, kaş arası, göz kenarları, dudak kenarlarında belirgin olur. Belirgin yerlere BOTOKS uygulaması yapılarak mimik çizgilerini olduğu kaslarda ki hareketlilik zayıflatılabilir. Böylelikle kızgın ve yaşlı gözüken yüz ifadesinde düzelme görülür.

MASSETER BOTOKS İLE YÜZ İNCELTME
Çene hattında bulunan masseter kasına yapılan botoks uygulamasıdır. Diş sıkma tedavilerinde sıklıkla başvurulan masseter botoks uygulamasında amaç diş sıkma problemi nedeni ile aşırı çalışan ve dolayısıyla genişleyip büyüyen masseter kasını botoks ile paralize ederek kişinin diş sıkmasını önlemektir.
Masseter botoks ile yüz inceltme uygulamasında amaç, diş sıkma gibi problemler nedeniyle aşırı çalışan böylelikle büyüyüp genişleyen masseter kasını yeniden şekillendirmek ve kadınlarda maskülenleşen yüz hatlarını yumuşatarak daha feminen bir görünüm kazandırmaktır.

Botoksun etkisi genel olarak 3-5 ay sürer. Botoks etkisinin 3 ayda sona erdiği veya 6 ay sürdüğü kişiler de vardır.

Botoks yaptırmayı bıraktığınızda kırışıklık görünümü daha kötü olmaz. Hatta uzun süre mimik hareketinden korunmuş olan bölgede daha az kırışıklık görülür.

"Hamile ve emziren kadınlara Botoks uygulanmaz. Kas hastalığı olanlar, aminoglikozid grubu ilaç kullananlar ve Botoksa alerjisi olanlara uygulama yapılmamalıdır. Kan sulandırıcı ilaçlar, kas gevşetici ilaç kullananlara Botoks uygulanmamalıdır."

Botoks uygulandığı bölgelerde etkilidir ve yeni kırışıklıklara yol açmaz. Botoks'un etkisi mimik kaslarına bağlı dinamik kırışıklılar üzerindedir.

Botoks sonrası kesinlikle en az 24 saat boyunca aşırı egzersiz, spor salonu, yüzme vs kaçının.

Botoks sonrası 48 saat o bölgeye masaj yapmaktan kaçının.

Botoks yaptırdıktan sonra özellikle ilk 3-4 saat ve hatta ilk akşam yüzüstü yatmaktan kaçının. Mümkün ise botox yaptırdığınız gece sırt üstü yatın.

Botoks sonrası morluk olmaması için Botoks sonrası alkol almaktan kaçının. Botoks sonrası morarma dışında olası diğer botoks sonrası komplikasyonları tetikleyeceği için Botox enjeksiyonlarından en az birkaç gün önce ve bir gün sonra alkol almayın.

Botoks yaptırmadan önce ve sonra kan sulandırıcı (kan inceltici) kullanmaktan kaçının. Bu tür ilaçları botox’dan ne kadar zaman sonra tekrar almaya başlayabileceğinizi öğrenmek için doktorunuza danışmanız en iyisidir. Her kan sulandırıcının etki süresi farklıdır. Örneğin bazı kan sulandırıcıları botoks yaptırmadan 1 hafta öncesinde kesmek gerekmektedir.

Botoks yapılan bölgeye altı saat boyunca su değdirmemek ve ovuşturarak yıkamamak gerekir. Bu süre geçtikten sonra, botox yapılan bölgeyi sabun ve su ile nazikçe yıkayabilirsiniz.

Botoks sonrası aşırı ısıya maruz kalmaktan kaçının, kızarıklık ve ödem kaybolana kadar güneş banyosu, sıcak su hamam ve saunadan kaçının. Botoks sonrası doktorunuzun önerilerine uymak sorunsuz ve mutlu bir tedavi için gereklidir.

Bugünlük bu kadar. Mutlu, sağlıklı, pozitif bir hafta geçirmeniz dileğiyle sağlıcakla kalın…