BAŞYAZI / Mehmet FURKAN


“BİLDERBERG GRUP TOPLANTILARI”

Selam ile…


Selam ile…
LÜTFEN UNUTMAYIN. BU YAZI 20 YIL ÖNCE YAZILMIŞTIR. KENDİNİZE VE DÜNYAYA ‘DEĞİŞEN NEDİR’ DİYE SORUN.
O tarihler AKPARTİ’nin ilk iktidar yılları, yani küresel güçlerle ve küresel sermaye ile barışık olmaya özen gösterdiği yıllar… Şimdi DEVA Partisi Genel Başkanı olan Ali Babacan ise, yeni siyasete kazandırılmış Ankara’lı mütedeyyin tüccar bir ailenin yurtdışında okumuş bir evladı olarak  hükümetin ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı.
Bugünlerde Ulusal Televizyonların ekranlarında Devlet Bakanı Ali Babacan’ın Paris’te yapılan bu yılki toplantısına katılması münasebetiyle “Bilderberg Grup” konuşuluyor, tartışılıyor.
1958 yılından bu yana yılda bir defa dünyanın bir yerinde yapılan, 1959 yılında 2. toplantısı İstanbul/Yeşilköy’de yapılmış olan, ABD ve Avrupa yakasından siyasetçi, ekonomist ve bankacıların buluştuğu bu toplantıların en önemli özelliği; katılımcıları, konuşulan konuları ve alınan kararları itibarı  ile gizliliğe mutlak riayetleridir.
100 daimi ve 20 çağrılan katılımcının katıldığı bu toplantılarda not almaya bile izin olmadığı gibi, toplantının yapıldığı mekanın kilometrelerce çevresinde kuş uçurtulmuyor, toplantının neticesinde hiçbir açıklama yapılmıyor.
Bu yıl Devlet Bakanı Ali Babacan bu toplantıya çağrılmış ve katıldı. Dönüşünde ülkemizde bir tartışma yaşanmaya başladı; en sonunda Sayın Babacan Kanal 7 ekranında Ahmet Hakan’ın konuya ilişkin sorularını cevapladı. Cevapladı cevaplamasına da; dün yine Kanal 7 Haber Saati’nde Fehmi Koru’nun ifade ettiği gibi; verdiği cevaplar ile konu hakkında bilgi sahibi olmamızın önüne aşılmaz surlar ördü.
Ali Babacan’ın cevap verirken seçtiği kelimeler, kurduğu cümleler ve gözlerinde ve yüzünde görülen tavır; 1975 İzmir/Çeşme Bilderberg Toplantısı’na Süleyman Demirel ile birlikte katılan Başbakan Bülent Ecevit’in toplantı çıkışında içeride konuşulanları soran gazetecilere “Başbakanlıktan olacağımı bilsem içeride konuşulanlar hakkında bilgi veremem” cevabının biraz daha nazik ve mahcup haliydi.
Türkiye Masası Sorumlusu önceki yıllarda Selahattin Beyazıt iken son yıllarda  Koç’un kızı Suna Kıraç  olan Bilderberg Grup’un bu yılki toplantısında Orta-Doğu’nun geleceğinin konuşulduğunu öğreniyoruz. Daha ötesinde bilgi alabilmenin imkanı yok. Diğer yandan, bugüne kadar kamuoyuna yapılanmaları, toplantıları, maksatları ve mensupları hakkında bilgi vermekten şiddetle kaçınan bu örgütün; kimlerle bağlantılı olduğunu ve “Gizli Dünya Devleti” örgütlenmesi içinde yer alıp almadığını da bilmiyoruz. ABD’nin “Şahinler Kanadı”nın bu yapı içerisinde yer alması ve ABD ve Avrupa Siyonist/Yahudi Sanayi ve Banka temsilcilerinin bu yapının değişmez üyeleri olmaları; bize  uzak ve soğuk durmamamızı tembih ve telkin ediyor.
Bu yıl Ali Babacan ağzıyla ve sadece Türkiye’de birkaç bilgi kırıntısı kamuoyuna sunulmuş olması, cezalandırılacak bir şahsi yanlış mı, yoksa örgütün  kamuoyuna açılma denemesi midir? Zamanla gelişmeleri izleyerek öğreneceğiz.
Zira, Avrupa ve ABD’nin en güçlü medya kuruluşlarından bu toplantıya katılanlar olmasına rağmen bu medyada bir satırlık haber çıkmıyor, yazı yazılmıyor.
Şimdilik hoşça kalın...