Ali CİHANGİR/Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Başkanı


ÖZÜR VE DÜZELTME


Gazetemizde "ÇEŞNİ" isimli köşede Mustafa ÖZKAN imzasıyla  2 Şubat 2015 tarihinde "İNADINA MİNİ ETEK GİYİNİZ!" başlığıyla yayınlanan yazıda toplumumuzca hoş görülmesi mümkün olmayan ve yazarının da maksadını aştığı anlaşılan ve yazarı tarafından da özüre konu edilen yazı nedeniyle tüm Osmaniye'den özür diliyoruz.

Kelime  seçiminde ve üslup seçiminde yapılacak hatanın yazının kabul edilmesi mümkün olmayan bir üsluba dönüşebileceğinin farkındayız. Yazar da bu hatasını anlamış ve yazıya tepki gösteren herkesten içtenlikle özür dilediğini belirtmiştir.

Akdeniz Gazetesi olarak topluma bakışımız ve önceliğimiz hangi siyasi görüşe ve inanca mensup olursa olsun "Önce İnsan" diyebilmektir. Gazetemiz bugüne kadar her türlü siyasi parti ve misyona sütunlarında yer vermiş, hiçbir inanç ve görüşe hukuka ve vicdana yakışmayacak yaklaşımda bulunmamıştır.

Varlık nedenimiz kişileri inançları veya yaşam tarzlarıyla kategoriye ayırmak değil, bilakis fikir özgürlüğü rehberliğinde toplumu ileriye taşımaya yapabildiğimizce katkı sağlamaktır.

İnsanı ve insan onurunu yüceltmeyi amaçlayan  ve toplumdaki farklılıkları zenginlik olarak gören gazetemiz bu duruşuna devam edecek ve her zaman basında nezih üslubun ve saygının   korunmasına azami gayret gösterecektir.

İlk defa böyle bir olayla karşılaşmış olmaktan üzüntü duyduğumuzu belirtir, herkesi kötü niyetli kişilerce Osmaniye?mize zarar vermesi muhtemel üslup ve davranışlardan uzak kalmaya, hukuka ve adalete güven duymaya davet ederiz.