Selam ile… Sevgili okurlarımız, bu hafta da sizlerle “AKLINIZLA BİN YAŞAYIN” konulu sohbetimizi paylaşalım.

Fikir Fidanları,
Verdiği nimetler için Mevlâ’mıza daima şükretmeliyiz. Çünkü şükür, nimeti artırır. Nimete şükretmenin bir yolu onu başkalarıyla paylaşmaktır. Böylece verdiğimizin en az on katını kazanmış oluruz. Evet, ekmeğimizi, yemeğimizi ihtiyaç sahiplerine verelim ama aklımızı kimsenin emrine vermeyelim.

Saf Gönüllüler,
Yüce Mevlâ bize ömür nimeti vermiş. Kendimiz için olduğu gibi başkaları için de yaşayalım. Anne ve babamız, bizler için bir ömür tüketmediler mi? Böyle davrandıklarından dolayı bizim için kıymetli değiller mi? Biz de zamanımızın bir bölümünü başkalarına verelim ama aklımızı başkasının emrine vermeyelim.

Akıllı Çocuklar,
Yüce Mevlâ’mızın en büyük nimeti akıldır. Bu nimet biz kullanalım diye verilmiştir. Peki, başkalarının fikrinden faydalanmayacak mıyız? Hiç öyle şey olur mu? Atalarımız, “Akıl, akıldan üstündür.” demişler. Gerçek anlamda akıllı olanlar, hem kendi aklından hem de başkalarının aklından faydalanırlar. Üç öğün yemek yeriz. Vücudumuz onlardan gerekli besinleri alır. Aynı böyle yapmalıyız. Duyduğumuz fikirlerden faydalı olanları benimsemeliyiz. Bir düşünün bakalım: Arı bal yaparken kaç çiçeği ziyaret eder?

Evlatlar,
Yüce Mevlâ, daima akıl sahiplerine hitap ediyor. Bazen soruyor da “Hiç düşünmez misiniz?” diye. Biz de hayatımız boyunca aklımızı kullanalım. Yanlış yaptığımızı anlarsak hemen ondan vazgeçelim. “Biz bunları biliyoruz.” dediğinizi duyar gibi oluyorum. Ne diyeyim? Hay aklınızla bin yaşayın…