Selam ile… Sevgili okurlarımız, bu hafta da sizlerle “AĞILDA OĞLAK DOĞSA OVADA OTU BİTER” konulu sohbetimizi paylaşalım.

Anadolu Çocukları,
Ders almasını bilene hayat en güzel okuldur. Nasıl mı? Anlatayım: Köylü bir ailenin beş kızdan sonra doğan ilk erkek evladıyım. Bu sebepten el bebek gül bebek büyütülmüşüm. Bir gün hasta olmuşum. Aynı gün bir çocuk daha hasta olmuş. O zamanlar köyde doktor ve hemşire yokmuş! İğneci kadına götürmüşler. Kadıncağız ikimize de iğne yapmış. Ertesi gün diğer çocuk hayatını kaybetmiş; rızkım bitmediği için beni kurtarmışlar.

Yarının Büyükleri,
İlkokuldan sonra ortaokula gidiyorum. Bu arada kendi kendimi yiyorum: “Bir büyüsem… Bir büyüsem…” Derken imam hatip lisesine başlıyorum. İyi de bizim okulun mezunlarını hiçbir üniversite almıyor! Allah Allah, ne yapacağız? Mezun olacağımız yıl Erzurum Atatürk Üniversitesi, imam hatip mezunlarını almaya başlıyor. Biz kaygı ederken gideceğimiz okul belliymiş iyi mi? Bu kapıyı kim açtı bize?

Sevgili Arkadaşlar,
Üniversitede okurken evleniyorum. Bak sen şu işe! Bu yazıyı kim yazdı alnıma, derken dört çocuk babası, yedi torun dedesi oluyorum. Kendim planlasam bu kadar gelişmeyi peş peşe getiremezdim. Nasıl oluyor da bu güzellikleri yaşıyorum?

Fikir Tomurcuklarım,
Öğretmenliğe başladığım ilk gün, boğazım kuruduğu için konuşamadığımı unutmamışken… Bir baktım, 38 yıllık öğretmenlikten sonra emekli olmuşum. Yazarlık da planımda yoktu biliyor musunuz? O da nasip oldu, hayret! Sözü nereye getireceğim? Allah, yarattığı her canlının rızkını veriyor ve hayatını planlıyor. Ona güvenmemiz ve gayret etmemiz de bizim görevimiz. Ee, atalarımız ne demişler? “Ağılda oğlak doğsa ovada otu biter.” Bütün canlılara rızık veren Mevlâ’mıza şükrolsun!