AK Parti Osmaniye Kadın Kolları tarafından “Gazze’de yaşam hakları elinden alınan anneler” için basın açıklaması yaptı.
AK Parti il binası önünde toplanan kadınlar, ellerinde döviz ve pankartlarla Filistin’de aylardır devam eden İsrail saldırılarını protesto etti.

I M G 20240510 111158
AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Sultan Okur, burada yaptığı açıklamada, Pazar Günü Anneler Günü olduğun hatırlatarak, “Biz bugün okuldan gelecek çocuklarımızı, Gazzeli anneler ise çocuklarına verecek bir lokma ekmeği bekliyor. Bizler karışmasın diye çocuklarımızın defterlerine, kitaplarına isim yazarken, Gazzeli anneler cesetleri teşhis edilebilsin diye çocuklarının kollarına isim yazıyor” dedi.
Okur, Filistin’de sağlık sisteminin çökmesi nedeniyle yaklaşık 60 bin hamile kadının risk altında, her gün 180 annenin ölümle burun buruna doğum yaptığına dikkat çekti.

I M G 20240510 110455
Hamas’ın ateşkes masasına oturmayı kabul etmesi çağrısına rağmen özellikle Gazze ve Refah’ta İsrail saldırıların aratarak devam ettiğini vurgulayan Okur, şöyle devam etti:
“Bizler bugün AK Parti teşkilatları olarak buradayız. Yaşamayacağını bile bile çocuk doğuran Gazzeli anneler için susmuyoruz. Yaşanan tüm zulme, acıya rağmen, eşini, evladını, ailesini kaybetmesine rağmen çocukları için, ülkesi için dimdik ayakta duran Filistinli anneler, er ya da geç kazanacak. Anneler bitmeden bu direniş bitmez. Kalbi Gazzeli anneler için çarpan kadınlar olarak haykırıyoruz, ‘Bu zulüm daha ne kadar sürecek? Yeter artık İsrail, kanlı ellerini sivillerin, annelerin, çocukların üzerinden çek” 

Kent genelinde Asayiş uygulaması devam ediyor Kent genelinde Asayiş uygulaması devam ediyor


  


 

Muhabir: Ümit KAHRIMAN