YÖK Kalite Kurulu Başkanı Kar, OKÜ’de konferans verdi

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde, “Yükseköğretimde Kalite Güvencesi ve Akreditasyon” başlıklı konferans düzenlendi.

Güncel 27.01.2023 12:41:00 0
YÖK Kalite Kurulu Başkanı Kar, OKÜ’de konferans verdi

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde, “Yükseköğretimde Kalite Güvencesi ve Akreditasyon” başlıklı konferans düzenlendi. Konferansa, YÖK Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar’da katıldı. 
OKÜ’de, Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar’ın katılımıyla “Yükseköğretimde Kalite Güvencesi ve Akreditasyon” başlıklı konferans düzenlendi.  Konferans öncesinde Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar, Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun’u makamında ziyaret etti. 
Ziyaret sonrasında Rektörlük Büyük Salona geçildi. Burada saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan konferansın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun yaptı. 
Rektör Uzun konuşmasında, “Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi olarak çalışanlarımızın mutluluğunu ve verimini artırmak, dış paydaşlarla olan ilişkilerimizi güçlendirmek ve en önemlisi de öğrencilerimizin aidiyet duygusunu artırmak ve üniversitemizin mensubu olduklarından dolayı kendilerini şanslı hissetmelerini sağlamak istiyoruz. Çok iyi ve çok güçlü akademik ve idari kadroya sahibiz. Bu da bizim için çok büyük bir avantaj. Sahip olduğumuz bu avantajı kendi kalitemizi artırma noktasında motive edici bir unsura dönüştürerek ve bu süreci hızlanarak devam ettiriyoruz. Bu sürece katkı sağlayan bütün mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.  
Programa, Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar’ın özgeçmişinin okunması ile devam edildi. Daha sonra Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar, “Yükseköğretimde Kalite Güvencesi ve Akreditasyon” başlıklı sunum gerçekleştirdi.
YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar, kalite güvence sisteminde amaca uygunluk yaklaşımını benimsediklerini ve yükseköğretim kurumlarından kendi ihtiyaçlarına uygun bir modeli ortaya koymasını beklediklerini kaydetti.
Konferansta YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar, Kalite Güvencesinin Artan Önemi, Modern Bir Kavram Olarak Kalite, Paydaşların Kalite Algısı, Yükseköğretimde Kalite Güvencesi, Kalite Güvence Sistemleri & YÖKAK’ın Kalite Güvencesi Çerçevesi, Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Uygulaması, YÖKAK Ölçütlerinin Uluslararası Uyumu, YÖKAK Dış Değerlendirme Türleri, Kalite Güvencesinin Hedefleri ve YÖKAK ve Akreditasyon Ajanslarının Gündemi hakkında bilgiler verdi. 
Konferans Rektörlük fuaye alanında verilen kokteyl ile sona erdi.
OKÜ