Yeşil Yurt projesi hayata geçiyor

Osmaniye’de Kamu Binalarındaki Enerji Verimliliği Uygulamaları Projesi kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Osmaniye Kız Yurdunda Akıllı Bina dönüşümü projesi hayata geçiyor.

Güncel 25.06.2022 18:46:00 0
Yeşil Yurt projesi hayata geçiyor

Osmaniye’de Kamu Binalarındaki Enerji Verimliliği Uygulamaları Projesi kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Osmaniye Kız Yurdunda Akıllı Bina dönüşümü projesi hayata geçiyor. “Yeşil Yurt” adı verilen projeyle enerjinin daha verimli ve tasarruflu kullanılması hedefleniyor. 
Osmaniye’de kamu binalarında enerjinin verimli kullanılması amacıyla geliştirilen proje faaliyete geçiyor. 1 Milyon Euro bütçeli akıllı bina uygulaması ile enerjinin daha verimli kullanılmasının ve tasarruf sağlanmasının hedeflendiği akıllı binada dış cephe yalıtımı, güneş panellerinden elektrik üretimi yapılması ve güneş enerjisi ile sıcak su elde edilmesi, aydınlatma sistemlerinin enerji verimliliği yönünde iyileştirilmesi ve yenilenebilir enerji uygulamalarının kullanılması planlanıyor.
Dünya Bankası tarafından fonlanan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı desteği ile uygulanan, Bir Milyon Euro bütçeli Avrupa Birliği Projesi ile önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlanmış olacak.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü