Üretim ve Lezzet Şenliği gerçekleştirildi

Dünya Kadın Çiftçiler Günü nedeniyle Osmaniye’nin Bahçe İlçesinde Üretim ve Lezzet Şenliği gerçekleştirildi.

Güncel 16.10.2021 08:57:00 0
Üretim ve Lezzet Şenliği gerçekleştirildi

Dünya Kadın Çiftçiler Günü nedeniyle Osmaniye’nin Bahçe İlçesinde Üretim ve Lezzet Şenliği gerçekleştirildi.
 Bahçe Ziraat Odası ve Bahçe Kadın Kooperatifi tarafından organize edilen Üretim ve Lezzet Şenliği, Dünya Kadın Çiftçiler Gününde Bahçe İlçesinde yapıldı.
Şenliğe Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Bahçe Kaymakamı Aziz Kayabaşı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mesut Ovalı, il ve ilçe kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, Osmaniye, Adana, Hatay, Gaziantep ve Kahramanmaraş İllerinden Kadın Kooperatifleri ve vatandaşlar katıldı.
Protokol mensupları ile birlikte açılışı yapan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, daha sonra stantları ziyaret ederek, Osmaniye ve çevre illerden gelen kadın üreticilerle sohbet etti. Stantlarda yer alan ürünler hakkında bilgi alan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, tüm üreticileri tebrik ederek, hayırlı kazançlar temenni etti.
İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan Program, Bahçe Ziraat Odası Başkanı Fatma Şahin’in konuşması ile devam etti.
Şahin, “Dünya Çiftçi Kadınlar Günü nedeniyle yapmış olduğumuz bu program kadın, tarım, üretim ve eğitim amaçlıdır. Umarım hepimiz gerçekten eğitime, kadına, gıdaya çok daha önem veririz çünkü karşımızda çok ciddi bir şekilde iklim krizi var.”dedi.
Daha sonra konuşan Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz ise yaptığı konuşmada, programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, çevre illerden katılan tüm konukları Bahçe ilçesinde ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Belediye Başkanı Baz konuşmasının devamında, “Çiftçilerimiz ilçemizde sebze ve meyve üretiminde ciddi bir gayret sarf ediyorlar.  Belediye olarak çiftçilerimizin de bu tür faaliyetler yapan sivil toplum kuruluşlarımızın da yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum.”dedi.
Vali Dr. Erdinç Yılmaz ise yaptığı konuşmada, tüm kadın çiftçilerin, Dünya Kadın Çiftçiler Gününü kutlayarak, “Bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen başta Bahçe Ziraat Odası Başkanımıza, Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, emeği geçen herkese ve çevre illerden katılan tüm konuklarımıza çok teşekkür ediyorum. 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Gününde, böyle güzel bir programın düzenlenmiş olmasından ve bu mübarek Cuma gününde sizlerle bir arada olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Kooperatiflerimizin buradan elde edecekleri kazancın öğrencilerimize gidecek olması da çok iyi düşünülmüş. Bunun için de sizleri ayrıca kutluyorum.”dedi.
 Açılış konuşmalarının ardından Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü gösterilerini sergilediler. Kaman Köyü Muhtarı Ali Bali’nin şiirlerini okumasının ardından İbrahim Açıkgöz Bahçe yöresine ait halk oyunlarını sergiledi. Program, Bahçe ilçesi yerel sanatçısı Ali Yaman’ın seslendirdiği türküler ve Grup Anavarza konseri ile devam etti. Şenlikte Lezzet Güzeli koşusu da yapıldı.  Osmaniye Valiliği