Türkistan Edebiyat ve Sanat Derneğinden CGC’ye ziyaret

Türkistan Edebiyat ve Sanat Derneği, Cebelibereket Gazeteciler Cemiyetine ziyaret düzenledi.

Güncel 21.01.2021 15:49:00 0
Türkistan Edebiyat ve Sanat Derneğinden CGC’ye ziyaret

Türkistan Edebiyat ve Sanat Derneği, Cebelibereket Gazeteciler Cemiyetine ziyaret düzenledi.  Yeni kurulan derneğin başkanı Ferhat Er, başkan yardımcısı Neslihan Saraç ve Dernek yönetim kurulu üyesi Süleyman Özer, Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Şükrü Tozluklu ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. 

Merkezi Osmaniye olan bir edebiyat ve sanat derneğinin kurulmasını hep istediklerini dile getiren Türkistan Edebiyat ve Sanat Derneği Başkanı Ferhat Er, yakın zamanda genel merkezlerinin de hizmete gireceğini söyledi. Türkiye’nin birçok  şehrini yakından gördüğünü fakat kurdukları derneğe neden Osmaniye’yi merkez yaptıklarının detaylarını paylaşan Er, Osmaniye’nin özellikle edebiyat alanında birçok yetişmiş yazarının olduğunu ve bu değerlere sahip çıkılması gerektiğini söyledi. 
Er; “Öncelikle amacımız sanatımızı kardeşlerimiz olan Türk Cumhuriyetlerine ve sonrasında dünyaya tanıtmak olacak. Şehrimizi yurt içinde ve yurt dışında Türk kültürünün kaynağı olarak tanıtacak birçok projemiz olacak.” İfadelerini kullandı. 

Nazik ziyaretleri için Başkan Er ve yönetimine teşekkür eden CGC Başkan Yardımcısı Şükrü Tozluklu, projelerinde başarılar diledi. 
Kovid-19 tedbirlerinin uygulandığı ziyaret kısa bir sohbetin ardından sona erdi. 

CGC