Toprakkale’de restorasyon çalışması yapılacak

AK Parti Osmaniye Milletvekilli Mücahit Durmuşoğlu, Toprakkale ilçesine de adını veren tarihi kalede restorasyon çalışmalarının yapılacağını söyledi.

Güncel 25.02.2021 15:47:00 0
Toprakkale’de restorasyon çalışması yapılacak

AK Parti Osmaniye Milletvekilli Mücahit Durmuşoğlu, Toprakkale ilçesine de adını veren tarihi kalede restorasyon çalışmalarının yapılacağını söyledi. 
Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Milletvekili Durmuşoğlu, Kaleler şehri olarak anılan Osmaniye’de bulunan bu yapıların tarihi bir miras olduğunu ve sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Günümüze ulaşan 26 kalenin tespit edildiğini söyleyen Durmuşoğlu, bu kültürel değerleri korumak ve eski değerine kavuşturmak için Kültür ve Turizm Bakanlığının ve İl Müdürlüğünün yoğun mesai harcadığını söyledi.
Durmuşoğlu açıklamasında; “Bu çalışmaların sonucunda tarih meraklılarının, yerli ve yabancı turistlerin kaleler ve ören yerleri dolayısıyla Osmaniye ilimize ilgisini arttırmak ve gelmesini sağlamak amacıyla, Kültür Turizm Bakanlığımız ile yapmış olduğumuz görüşmelerimiz neticesinde önemli bir yol kat edilmiş olup, Toprakkale İlçemizde de bulunan Toprakkale Kalesinin Restorasyonu için gerekli çalışmalar başlatılmıştır.” İfadelerini kullandı. 
2021 yılında tarihi kalenin restorasyonu için ayrılan bütçeyle ilgili de bilgi veren Durmuşoğlu; “Söz konusu restorasyona ve işleve yönelik hazırlanmış olan Toprakkale Kalesi Restorasyonu İşi yaklaşık olarak 18.165.890,09 TL lik bütçeye sahiptir. Komplike uzmanlık gerektiren, tarihi ve kültür mirasımızı gelecek nesillere aktarmak adına hazırlanmış büyük bir projedir. İlk aşamada 1.620.005,65 TL (KDV dahil) yaklaşık maliyete sahip, A Bölgesi olarak anılan Giriş Tonozu Restorasyonu işinin 16 Şubat 2021 tarihinde Adana Rölöve Anıtlar Müdürlüğü ve Valiliğimiz (Osmaniye İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü) iş birliği ile Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği çerçevesinde ihalesi yapılmış olup 2021 yılı sonu itibariyle Giriş Tonozu Restorasyonumuzu tamamlamış olacağız, İnşallah projenin tamamlanmasıyla şehrimize ve bölgemize büyük bir eser kavuşturmuş olacağız diyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.
Haber Merkezi