Temel, "Kadın annedir, kız kardeştir, eştir ve can parçası kız evlattır"

Osmaniye’de Kadın Doğum Uzmanı olarak hizmet veren Opr. Dr. Mehmet Temel, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Güncel 24.11.2021 23:00:00 0
Temel,

Kadın ve erkek birlikte insan onuruna uygun şekilde yaşamanın herkesin en önemli görevi olduğunu ifade eden Dr. Temel, yayımladığı mesajında kadına şiddete karşı dimdik ayakta durulması gerektiğine değindi.  
Kadının hayatın her parçasında olması gerektiğini söyleyen Temeli, mesajında şu ifadelere yer verdi, "Bugün, kadına yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü. Ülkemizde 2019 yılı içerisinde şu ana kadar 400 civarında kadın katledildi. 400 kadının, 200'den fazlası aile üyeleri tarafından katledildi. Öldürülen kadınların yüzde 53'nün 'neden öldürüldüğü' belirlenemezken, yüzde 23'ü kendi hayatına dair karar verdiği için, yüzde 5'ise ekonomik sebeplerden öldürüldü. 2016-2018 tarihleri arasında Türkiye'de bin civarında kadın, cinayete kurban gitti. Bununla birlikte pek çok kadın cinsel, psikolojik, ekonomik şiddet gibi şiddetin pek çok türüne maruz kalmaktadır ve bu kadınlarımız aslında sessiz çoğunluğu oluşturmaktadı. Çağlardır birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Anadolu topraklarında kadın kutsal görülmüş ve övülmüştür. Ümmetinden olduğumuz sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed, 'Kadınların haklarını yerine getirme hususunda Allah'tan korkunuz. Zira siz onları Allah'ın bir emaneti olarak aldınız' diye buyurmuştur. Yolunda ilerlediğimiz Atatürk, 'Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın' diyerek kadının önemini vurgulamıştır. 25 Kasım'da, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde kadının değerine ilişkin farkındalığı artırmak ve kadına yönelik şiddet ve istismarın önüne geçmek için örgütlenmek bizlerin görevidir. Unutmayalım ki kadın annedir, kız kardeştir, eştir ve can parçası kız evlattır. Kadına şiddete hayır diyoruz. Bütün kadınlarımıza en derin selam, saygı ve muhabbetlerimizi sunuyoruz" Haber Merkezi