'Sevgi Çiçeği' isimli hikaye kitabı çıktı

Osmaniye Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Cuma Aksu'nun yazmış olduğu 'Sevgi Çiçeği' isimli hikaye kitabı çıktı.

Güncel 23.09.2021 17:05:00 0

Osmaniye Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Cuma Aksu'nun yazmış olduğu 'Sevgi Çiçeği' isimli hikaye kitabı çıktı.
İzge Yayınevinde basılan ve 86 sayfadan oluşan kitapta, sevgi ve  aşk duygusunun gelişimi konu alındı.
Kitabın yazarı Cuma Aksu yaptığı açıklamada kitabında, gençlerin yaşadığı duygu iniş ve çıkış dönemlerini daha rahat anlamalarına yardımcı olmak için böyle bir kitabı kaleme aldığına değindi.
Kitabında, olgunlaşmamış sevgiyi, olgunlaşmamış portakala benzettiğine değinen Aksu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, "Kaleme aldığım 'Sevgi Çiçeği', bir hikaye kitabıdır. Her insanın yaşadığı sevgi ve aşık olma duygu gelişimini anlatmaktadır. Bu duygu dalgalanmasını portakalın gelişim aşamaları ile benzeştirmektedir. Portakalın çiçek aşaması, okul öncesi ve ana sınıfı dönemi, çiçeğin dökülmesinden sararıp olgunlaştığı dönemler sırası ile ilkokul ortaokul, lise, üniversite ve en son iş bulma gelişimini tamamlama dönemi olarak tasvir edilmektedir. Sevgi duygusu insanın yaratılışı ile Rabbimiz tarafından insanoğlunun kalbine armağan olarak konulmaktadır. Portakalın olgunlaşana kadar ki aşamalarındaki hallerine de portakal diyoruz. Bu yeşil, ham ve olgunlaşmamış portakalı, portakal diye yersek ağzımız ve canımız yanar. Aynı şekilde ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite dönemlerinde sevgi diye, seviyorum diye, aşık oldum zannederek bir adım atarsak canımız yanar, mutlu olamayışımızı anlatan bir hikaye. Olgunlaşmış portakal nasıl tat ve can verirse, olgunlaşmış sevgi ile yapılan evlilik de mutluluk ve huzur veriri anlatan bir hikaye. Gençlerin bu duygu iniş, çıkış dönemlerini rahat atlatmaları için yazılmış bir hikaye kitabıdır." ifadelerine yer verdi. Haber Merkezi