Şen,"Yapılan çirkin fiiller için nefretimi beyan ediyorum"

Türkiye Değişim Partisi Osmaniye İl Başkan Yardımcısı Demet Şen, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla basın açıklamasında bulundu.

Güncel 26.11.2021 10:15:00 0
Şen,

Türkiye Değişim Partisi Osmaniye İl Başkan Yardımcısı Demet Şen, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla basın açıklamasında bulundu.  
İl Başkan Yardımcısı Şen, basın açıklamasında şunlara değindi,"Kadına yönelik şiddetle mücadelede, toplumun bütün fertlerinde sevgi, şefkat ve merhamet duygularının güçlenmesi 1999 yılında da Birleşik Milletler bu günü kadına Yönelik Şiddete karşı Ulusal Mücadele Günü olarak ilan edilmiştir. Bugün bir anne olarak, ahlak ve sevgi sembolü bir milletin sade vatandaşı olarak, evladımız, can parçalarımız, istikbalimiz, minik meleklerimize söylerken bile acı çekiyoruz. Yapılan çirkin fiiller için nefretimi beyan ediyorum. Biz, kadına şiddeti nasıl önleriz diye gece gündüz çalışırken, şimdi de çocuk istismarı bizi yaraladı. Bu işin siyasi yönü yoktur, partisi yoktur. Bu bir insanlık suçudur. Bu meleklere dokunmak, en büyük günahtır. Gelin el birliği ile çare arayalım. Bir çözüm bulalım. Yoksa hiç kimse bu memlekette 'insanım' diye dolaşmasın. Ülkemizde maalesef basın hür değil, gençler özgür değil, kadın sesi ise gür değil! Kadının sesini duyan var mı? Kadının değerini anlayan var mı? Hatta bu ülkede adalet var mı? Bu ülkede beş kadından ikisi şiddet görüyor, iktidarın gözü hala bunu görmüyor! Kadını değersizleştiren, erkeğin gücünü, kadından üstün gören, eşitliği savunmayan, şiddetin önüne geçmeyen bu iktidarın, gitme vakti çoktan gelmiştir. İstanbul sözleşmesi yaşatır, iktidarın sözleşmesi dayatır. Tüm meclisin onayladığı bir kararnameyi, meclis çoğunluğu ile iptal ediyorsunuz. Sizin gücünüz, sadece kadınlara mı yetiyor? İktidar, dikenli yollarda yürüyor gülü kendine dikenini ise maalesef kadınlara batırıyor. Kadının eli bu ülkenin kalbinde TDP’nin eli de kadınların yüreğindedir çünkü değişim yürek ister, o yürekte bizde var! Değişim yürekli Türk kadınları sağlayacaktır." Haber Merkezi