Sanayi esnafı, sel sularını temizliyor

Osmaniye’de etkili olan sağanak sonrasında oluşan sel, en fazla Küçük Sanayi Sitesi esnafını etkiledi.

Güncel 25.06.2022 18:48:00 0
Sanayi esnafı, sel sularını temizliyor

Osmaniye’de etkili olan sağanak sonrasında oluşan sel, en fazla Küçük Sanayi Sitesi esnafını etkiledi. Sanayi esnafı, sabahın erken saatlerinde işyerlerindeki suları çekip, çamurları temizledi. 
Sağanak nedeniyle Küçük Sanayi Sitesi'nde su baskını yaşandı. Oto tamiri üzerine hizmet veren sanayi sitesinde çok sayıda iş yeri, su baskınında zarar gördü. İş yerlerinin önünde ve içinde bulunan onlarca araç ise suya gömüldü. 
Oto döşemecilik işi ile uğraşan esnaf Mehmet Coşkun ise yaşananları şöyle anlattı: “Akşam şimşeklerin çakmasının ardından başlayan dolu yağışından arabaları kurtardık. Sert bir dolu düştü. Derler ya, doludan kaçarken yağmura yakalandık. Arabalarımızı bir yere çekemedik. İşyerlerimizi zor kurtardık. Ama kurtaramayan, çok zararı olan esnaf arkadaşlarım da çok. Maddi manevi çok zararımız oldu. Arabalarımızın hepsi göğüs kısmına kadar, torpidolarına kadar suyla doldu. Azından kırk arabayı hiç çekemedik. Nasıl oldu anlayamadık, basiretimiz bağlandı hiçbir aracımızı çekemedik. Oluyordu, bu beşinci oldu ama bu çok hızlı geldi. Aşırı hızlı oldu. O nedenle kendimizi mümkün değil toparlayamadık. Arabaları hiç kıpırdatamadık, müşterilerimizin arabaları suya gömüldü. Yetkililer bizimle ilgilenirlerse memnun oluruz” dedi. 
Haber Merkezi