Osmaniye’de "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Projesi" kapsamında düzenlenen 'bağımlılık' konulu yarışmada dereceye giren öğrenciler ödülleri verildi.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Yeşilay işbirliğinde gerçekleştirilen ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli şekilde yetişmelerini; sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve internet bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavramalarını ve Yeşilay cemiyetinin faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla 'Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Projesi' gerçekleştirildi.
Proje kapsamında Türkiye genelinde 'Bağımlılık' konulu yarışmalar düzenlendi.
Kent genelinde 'bağımlılık' konulu yarışmada komisyon tarafından değerlendirilerek görsel ve edebi alanda ilkokul-ortaokul ve ortaöğretim öğrencileri arasında dereceye giren öğrencilerin ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak tarafından verildi.
Albak, burada yaptığı açıklamada, başarılı öğrencileri tebrik etti.


Yarışmayı önemsediklerini ifade eden Albak, “Bu yarışma ile çocuk ve gençlerin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmelerini; sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve teknoloji bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavramalarını sağlayarak daha güvenli ve sağlıklı bir hayat sürmelerine katkıda bulunmak ve yeni neslin bağımlılıkla ilgili bilinç düzeylerini arttırmak amaçlanmaktadır” dedi.
Görsel Kategori Alanında, Şehit Veli Demiryürek Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencileri Emine Aymelek Topal, Hayriye Beray Cinkara ve Asilberk Berhan
Edebi Kategori Alanında Fatih İlkokulu Öğrencisi Elisa Kardelen Boztepe,
Şehit Hayrettin Mennan Kız İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Fatma Saliha Sail ve Resmiye Ebrar Kaşka başarılı oldu.

Uzaya götürdüğü objeler Yörük kültürüne merakı artırdı Uzaya götürdüğü objeler Yörük kültürüne merakı artırdı

Editör: Haber Merkezi