"Sağlıkçılara gece mesaisi ödenmeli"

Sağlık- Sen Osmaniye Şube başkanı Muhittin Çenet, Sağlık çalışanlarının sorunlarının kısa zamanda çözülmesi gerektiğini söyledi.

Sağlık 4.03.2022 17:13:00 0

Sağlık- Sen Osmaniye Şube başkanı Muhittin Çenet, Sağlık çalışanlarının sorunlarının kısa zamanda çözülmesi gerektiğini söyledi. Çenet, sağlık çalışanlarına gece mesaisi ödenmesi gerektiğini söyledi. 
 Sağlık-Sen Osmaniye Şube Başkanı Muhittin Çenet, "Döner sermaye adaletsizliği, malpraktis ve şiddet konusunda sağlık çalışanlarını koruyacak düzenlemeler bir an önce hayata geçirilmeli. Nöbet ücretleri en az 1 saatlik mesaiye denk gelecek şekilde artırılmalı, sağlık çalışanlarına gece tazminatı ödenmeli" dedi.
Başkan Muhittin Çenet, Sağlık-Sen olarak yaşanan sorunlara yönelik raporlar hazırladıklarını ve çözüm önerilerini yetkililerle paylaştıklarını kaydetti. Sendikal mücadelenin birlik ve beraberlik içerisinde yapıldığında daha değerli olduğunu anlatan Çenet, birlikte hareket edildiğinde çözülmeyecek sorunun olmadığını söyledi.
Toplu sözleşme yasasından dolayı sorunların yaşandığını belirten Çenet, “Memur-Sen olarak, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun değiştirilmesi ve 1 ay olan toplu sözleşme süresinin uzatılması için çalışıyoruz” diye konuştu. Sözleşmeli personel uygulamasının Türkiye’ye yakışmadığını kaydeden Çenet, bu yıl içinde sözleşmeli personel sorunun çözümüne yönelik Çalışma Bakanlığı ile Memur-Sen arasında çalışmaların yapılacağını ve farklı istihdam modellerine son verileceğini kaydetti.  Ek ödemelere yapılan yüzde 20 zamla sağlık çalışanlarının ücretlerinde önemli bir artış olduğunu söyleyen Çenet, “Aralık 2021’de alınan ek ödemeyle Ocak 2022’de alınan ek ödeme arasında önemli bir artış var. Ek ödeme artışı ile sağlık çalışanlarının aldığı ücretlerde önemli bir iyileştirme oldu. Bu rakam gelen zamlarla daha da artacak” dedi. 6. Dönem Toplu Sözleşmede sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için önemli kazanımlar elde ettiklerini söyleyen Çenet, Sağlık-Sen’in yeni hedeflerle mücadelesini sürdürdüğünü kaydetti. Sağlık hizmetlerinin ekip işi olduğunun altını çizen Çenet, hekiminden hemşiresine tüm sağlık çalışanlarının bir bütün olduğunu söyledi. Sağlık çalışanlarını bölecek söylemlerin ve adımların karşısında olduklarını ifade eden Çenet, Sağlık-Sen’in 1 milyon sağlık çalışanının emeği için mücadele ettiğini belirtti.
Sağlık çalışanlarının kronik hale gelen sorunlarının ivedilikle çözülmesi gerektiğini dile getiren Sağlık-Sen Osmaniye Şube Başkanı Muhittin Çenet, "Döner sermaye adaletsizliği, malpraktis ve şiddet konusunda sağlık çalışanlarını koruyacak düzenlemeler bir an önce hayata geçirilmeli. Nöbet ücretleri en az 1 saatlik mesaiye denk gelecek şekilde artırılmalı, sağlık çalışanlarına gece tazminatı ödenmeli" dedi.
Sağlık-Sen Osmaniye Şubesi