Sağanak yağmur Osmaniye’yi göle çevirdi

Osmaniye'de etkisini gösteren gök gürültülü kuvvetli sağanak yağış hayatı felç etti.

Güncel 25.06.2022 18:41:00 0
Sağanak yağmur Osmaniye’yi göle çevirdi

Osmaniye'de etkisini gösteren gök gürültülü kuvvetli sağanak yağış hayatı felç etti. Bazı işyerlerini evleri su basarken, Devlet Bahçeli Alt Geçidi sel baskını nedeniyle adeta havuza dönüştü. Ev ve İşyerini su basan vatandaşlar Osmaniye Belediyesine tepki gösterdi. 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Osmaniye ve çevresi için kuvvetli yağış uyarısında bulunduğu kentte sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Şehir merkezinde birçok cadde ve sokak yağmur suyuyla doldu. Esnaf ve vatandaşların ev ve işyerleri yağmur sularıyla doldu. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla ve iş makineleri yardımıyla ev ve iş yerlerini temizlemeye çalıştı. Ayrıca Devlet Bahçeli Alt Geçidi de sağanak yağmurdan nasibini aldı. Yağmur sularının biriktiği alt geçit trafiğe kapandı. Yolda alt geçide akan sular adeta şelaleyi andırırken vatandaşlar, Mutlu Şehir Osmaniye sloganına atfen “mutlu nehir Osmaniye” yorumunu yaptı. Ev ve iş yerlerini su basan vatandaşlar Osmaniye Belediyesine yetersiz altyapı nedeniyle tepki göstererek her sağanak yağışta aynı şeylerin yaşandığını söylediler. 
Su baskınından en fazla etkilenen yerlerden biri olan Küçük Sanayi Sitesinde 25’ten fazla iş yeri su baskınına maruz kaldı. 20’den fazla aracın ise sulara gömüldüğü tespit edildi. Osmaniye Afet ve Acil Durum Yönetimi İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada da sağanak nedeniyle 215 ev, iş yeri, ahır ve alt geçitten su baskını ihbarı alındığı, gelen ihbarlara AFAD'dan 3 ekip ve 9 personel, Osmaniye Belediyesi'nden 5 ekip ve 20 personel, Toroslar EDAŞ'tan ise 6 ekip ve 14 kişi ile müdahale edildiği belirtildi. Ayrıca açıklamada, sağanak nedeniyle ölen ya da yaralanan olmadığı, 1 metruk binanın çöktüğü, 3 iş yerinin çatısında da hasar oluştuğu, bodrum katını su basan ve elektrikleri kesilen 2 hastaneye ise jeneratör desteği sağlandığı bilgisi verildi. 
Haber Merkezi