Pandemi sürecinde evlerinde kalıyorlar, fıstık kırıyorlar

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde ev kadınları pandemi sürecinde tohumluk yerfıstığı kırarak aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Güncel 12.01.2021 16:25:00 0
Pandemi sürecinde evlerinde kalıyorlar, fıstık kırıyorlar

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde ev kadınları pandemi sürecinde tohumluk yerfıstığı kırarak aile bütçelerine katkı sağlıyor.
Nisan ayında toprakla buluşacak olan Yerfıstığı tohumları Kadirlili ev kadınlarının ellerinden geçiyor. 
Ekimi İlçede bir hayli yapılan Yerfıstığı için çiftçiler, tohumluk fıstıkları ev kadınlarına ücreti karşılığında kırdırarak ekime hazırlattırıyor. 
Kadirli’de Şehit İbrahim Kundakçı Mahallesindeki ev kadınları fıstık kırarak geçimlerini sağlıyorlar. 
Yerfıstığı kırarak ev ekonomisine katkı sağladığını söyleyen Elif Göktefekli, çiftçilerimizin tohumluk olarak getirdikleri kabuklu yerfıstıklarını kırarak geçimimizi sağlıyoruz dedi. 
Haftalık 70 ila 100 kilogram arasında yerfıstığı kırdıklarını söyleyen Göktüfekli “ Çiftçilerimizin bizlere verdiği kabuklu yerfıstığını kırıyoruz. Mahallemizde bir çok kadınımız fıstık kırarak ev ekonomisine katkı sağlıyor. Bu çalışmalarımıza çocuklarımız da yardım ediyor. Kırdığımız İç fıstık için kilogram başı 1 lira 50 kuruş ücret alıyoruz. Haftalık olarak yaklaşık 200 TL kazanç elde ediyoruz, buda bizim için gelir kapısı oluyor. İş yoğunluğuna göre 45 ile 60 gün bu işte çalışıyoruz” dedi. 
Ayrıca, kırdıkları fıstıkların kabuklarını da yakacak olarak kullandıklarını söyleyen Göktüfekli, bizlere gelir olarak bu imkanı sağlayan çiftçilerimize teşekkür ediyorum dedi. 
ıstık Kırına Kadınları ziyaret eden Belediye Başkanı Ömer Tarhan yerfıstığı kırarak ev ekonomisine katkı sunan yüzlerce kadınımız var diyerek, fıstık kıran kadınlara şal ve eşarp hediye ederek kolaylıklar diledi.  Kadirli Belediyesi