Yüksek kesimlere kar yağdı Yüksek kesimlere kar yağdı

Osmaniye Şehit Veli Demiryürek Bilim ve Sanat Merkezi ile 75. Yıl Ortaokulu öğrencilerinin iki projesi, “TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri” yarışmasında birinci oldu.
BİLSEM ve 75. Yıl Ortaokulu öğrencileri, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi yerleşkesinde gerçekleştirilen Adana Bölge Finali yarışmasına katıldı.
Öğrencilerin 5 proje ile katıldığı yarışmalarda jüri tarafından 2 proje bölge birinciliğine layık görüldü.


Şehit Veli Demiryürek Bilim ve Sanat Merkezinden Fen Bilimleri öğretmeni Sıdıka Kök danışmanlığındaki “5. Sınıf öğrencilerde görme engelli akranlarına karşı empati becerilerinin değerlendirilmesi” adlı proje ile Zeynep Şahin ve Nazlıgül Kara “Değerler Eğitimi” alanında birinci oldu.
75. Yıl Ortaokuldan Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Sedat Gündoğan danışmanlığındaki “Ben çöp değil, geri dönüşüm atığıyım adlı proje ile Berkay Ata Sünbül, Eyüp Eymen Kırıcı ve Tunahan Toklu Coğrafya alanında birinci oldu.
Bölge Finalinde proje danışmanları Şehit Veli Demiryürek Bilim ve Sanat Merkezinden Dilek Ak, Mamure Ortaokulundan Ayşe Sarı, Şehit Veli Demiryürek Bilim ve Sanat merkezinden Sıdıka Kök de Osmaniye’yi temsil ettiler.
Birinci olan projelerin Mayıs’ta Ankara'da gerçekleştirilecek Türkiye finallerine katılacağı öğrenildi.


Editör: Haber Merkezi