Osmaniye'de av sezonu açılıyor

Osmaniye Avspor, Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü Başkanı Faruk Doğar, açılacak olan Keklik, Tavşan ve Ördek sezonunda yapılması gerekenler hakkında uyarılarda bulundu.

Güncel 15.10.2021 13:59:00 0
Osmaniye

Osmaniye Avspor, Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü Başkanı Faruk Doğar, açılacak olan Keklik, Tavşan ve Ördek sezonunda yapılması gerekenler hakkında uyarılarda bulundu.
Avcılarımızın avlarını rahat ve huzurlu bir şekilde yapmaları için  belgelerinin eksiksiz  tam olması gerektiğini söyleyen Doğar, Avcılık belgeleri olan avcıların ise vizesi ve avlanma pullarını temin etmeleri gerektiğini söyledi.
Belgeleri olmayan vatandaşların zaman zaman açılan ve çok yakında açılacak olan Avcı Eğitim kurslarına katılmalarını istediğine değinen Doğar,  "Tüm Türkiye de olduğu gibi bölgemizde  de keklik ve tavşan sezonu 16 Ekim 2021 tarihinde başlayacak ve  09 Ocak  2022  tarihinde  sona erecek. Bu tarihten itibaren  avcılarımız 2.inci 3.üncü ve 4.üncü gurup av hayvanlarını avlayabilecekler. Avcılarımızın avlarını rahat ve huzurlu bir şekilde yapmaları için  belgelerinin eksiksiz  tam olması  lazım onun için Avcılık belgeleri var ise vizesi ve Avlanma pullarını temin etmeleri belgeleri yok ise zaman zaman açılan ve çok yakında açılacak olan Avcı Eğitim kurslarına katılmalarını istiyorum. Çünkü yapılan denetimlerde Avcılarımız görevlilerle sorun yaşamasını gönül arzulamıyor. Onun için bütün bu sorunları yaşamak istemeyen Avcılarımızı, Osmaniye avcılar ve atıcılar spor kulübüne bekliyorum.
Başkan Doğar, açıklamasını “ Açılmış olan Bıldırcın, Üveyik ve Yaban Domuzu, açılacak olan Keklik, Tavşan, Ördek, Kaz Tahtalı[hopal] Çulluk ve Karatavuk avlarında Avcılarımıza Rastgele diyorum” diyerek tamamladı. Avspor, Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü