Mersin kültürünü yaşatılacak Mersin kültürünü yaşatılacak

Osmaniye’de Beyaz TV kanalında yayınlanan "Belma Belenle Geziyoruz" programı çekimleri yapıldı.
Vali Dr. Erdinç Yılmaz'ın öncülüğünde, İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun'un destekleriyle Osmaniye tanıtımına büyük katkı sağlayacak programın çekimleri 2 gün sürdü.
Osmaniye'nin tarihi, turistik yerleri gezilerek geleneksel el sanatları, yemeği ve kültürel yerleri hakkında bilgilerin alındığı program için önce Kadirli İlçesi ve köyleri gezilerek
Kastabala, Karatepe Kilimleri, Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi, Ahşap Oymacılığı, Ala Cami, Sucuk Ekmek, Kırmıtlı Kuş Cenneti hakkında çekimler yapıldı.
Ardından Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, TV programcısı Belma Belen tarafından Park Orman İşletmesinde sohbetli bir kahvaltı da sorulan sorulara cevaplar verdi. Ayrıca Osmaniye Merkezinde Sefa Şalgam, Bıçakçı Ali Umuş, Osmaniye Kent Müzesi, Osmaniye Fıstık Müzesi ve Simitçi gezildi. 
Yöresel Lezzetlerin tanıtıldığı yüksek rakımlı Zorkun Yaylasında, İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun'la Yayla Turizmi hakkında bir röportaj gerçekleştirildi.
Toprakkale Kalesinin gezileceği, Halk Ozanı Şair Hatice Abul'da türkü söyledi.
Düziçi Ellek beldesinde yoğurtlu Kömbe çekildikten sonra yine ayni yörede Sabun Çayı Şelalesi, Haruniye Kaplıcası gezildiği, Düziçi Harun Reşit Kalesinde Aşık Dursun Yeşiloğlu türkü söyledi.
Zorkun yaylasında "Zorkun Tava" çekildiği programın Beyaz TV'de bir hafta sonra yayınlanacağı tahmin ediliyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Editör: Haber Merkezi