OSMANİYE BELEDİYESİNDEN KANUNU HİÇE SAYAN İHALE

Yönettiği şehirden uzak bir yaşam süren Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, ihale kanunu ve Cumhurbaşkanlığı genelgesine aykırı işler yapıyor.

Güncel 14.10.2021 09:39:00 0
OSMANİYE BELEDİYESİNDEN KANUNU HİÇE SAYAN İHALE

Yönettiği şehirden uzak bir yaşam süren Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, ihale kanunu ve Cumhurbaşkanlığı genelgesine aykırı işler yapıyor.  

Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Genelgesi'ni “Belediye faaliyet ve tanıtım argümanları basın hizmeti alım işi ihalesi” ile yok sayan Osmaniye Belediyesi, şimdi de “5.Kitap Fuarı Organizasyon Alım İşi” ihalesi ile Kamu İhale Kanunu'nu hiçe sayıyor.

Osmaniye Belediyesi, 14 Ekim Perşembe Günü yani bugün, 5. Kitap Fuarı için ihale yaparak 20 ana kalemde mal ve hizmet alımı gerçekleştirecek.

Belediye tarafından hazırlanan ihale şartnamesinde, ihale kesinleştikten en az 10 gün sonra, ihaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalanması gerekiyor. Buna göre Belediye en erken 25 Ekim’de imzalanması gereken sözleşmeyi imzalanmadan 22 Ekim’de Kitap Fuarının açılışını yapacak.   

Kamu İhale Kanunu'na göre, ihalenin geçerli olabilmesi için, ihale komisyonunun kararı, ihale yetkilisinin onayı ve idare ile ihaleyi kazanan firma arasında sözleşme imzalanması şartı ve zorunluluğu vardır.

Komisyonun kararı ve ihale yetkilisinin onayının ardından, ihaleyi kazanan ve ihaleye teklif veren tüm firmalara bu kararın gerekçesiyle bildirilmesi zorunludur.

Belediye tarafından hazırlanan şartnamenin 38.maddesinde “İhale sonucunun bütün isteklilere bildiriminden itibaren on gün geçmedikçe sözleşme imzalanmayacaktır" hükmü yer almaktadır. Buna göre de Osmaniye Belediyesi'nin, 5. Kitap Fuarı İhalesi'nde ihlal yaptığı açık ve net bir şekilde görülmektedir. Anlaşılan o ki, göstermelik ihalenin kimde kalacağı önceden belirlenmiştir.

KANUN HİÇE SAYILDI!
14 Ekim yani bugün yapılacak 5. Kitap Fuarı İhalesi, komisyon tarafından aynı gün karara bağlansa ve onaylansa dahi sözleşme, en erken 25 Ekim tarihinde belediye ve kazanan firma arasında imzalanabilecektir. Bilindiği gibi sözleşme imzalanmayan ihale de geçerli değildir. Bu durum da Osmaniye Belediyesinin ihale kanunu hiçe saydığı açıkça görülmektedir.  

Osmaniye Belediyesi bugün yapılacak ihalenin sonucunu beklemeden 22 Ekim'de Kitap Fuarını düzenleyeceğini kamuoyuna ilan etmiş, kentin bir çok noktasında bunu afişlerle duyurmuştur.

ADRESE TESLİM İHALE!
Osmaniye Belediyesi ihaleye kimlerin gireceğini, kimin kazanacağını bilmekte midir? İhale yapılmadan, ihale kesinleşmeden, ihale sözleşmesi imzalanmadan, en az 10 günlük süre geçmeden 22 Ekim’de kitap fuarı nasıl düzenlenecektir?
Kanun ve şartname hukiki bir dayanağı olmadan nasıl hiçe sayılmıştır.?
Osmaniye Belediyesi, ihaleye itiraz olmayacağını nereden bilmektedir? Yoksa adrese teslim ihale mi yapmaktadır?
Basın kuruluşu olarak kamuoyu adına ihalenin takipçisi olacağımızı ve yasal yollara başvurarak ihalenin akıbetini okuyucularımızla paylaşacağız.
Bu arada, Osmaniye Belediyesi 26 Ekim’de Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Genelgesi'ni hiçe sayarak toplamda 1,5 milyon adet “Belediye faaliyet ve tanıtım argümanları basın hizmeti alım işi ihalesi” yapacak. Haber Merkezi