ÖNDER Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hasan Bölük güven tazeledi

Osmaniye ÖNDER Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC) 6. Genel Kurulu’nda Hasan Bölük güven tazeleyerek oy birliğiyle yeniden Başkanlığa seçildi.

Güncel 24.05.2022 15:54:00 0
ÖNDER Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hasan Bölük güven tazeledi

Osmaniye ÖNDER Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC) 6. Genel Kurulu’nda Hasan Bölük güven tazeleyerek oy birliğiyle yeniden Başkanlığa seçildi. 
Cemiyetin Hizmet Binası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Genel Kurulun Divan Başkanlığını Osmaniye Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Turunç yaparken, Başkan Yardımcılığını Ahmet Metin ve Kâtip Üyeliğini de Şenol Öztürk yaptı. Divan Başkanı Turunç, kendilerine gösterilen teveccüh için delegelere teşekkür ederek, Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz’ın selam ve başarı dileklerini aktardı. 
Kongrenin ardından toplanan ÖGC Yönetim Kurulu görev dağılımı yaparak, Başkanlığa Hasan Bölük’ü, Başkan Yardımcılığına Mehmet Aksoy’u Sekreterliğe Bahattin Kurnaz’ı Muhasipliğe Şenol Öztürk’ü Yönetim Kurulu Üyeliklerine de Ahmet Metin, Mustafa Karagöz ve Ercan Doğan’ı getirdi. Kendisini yeniden başkanlığa seçen üyelere teşekkür ederek, birlik ruhunun önemi üzerinde duran Osmaniye ÖNDER Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hasan Bölük, “Teşrifleriyle Genel Kurulumuzu onurlandıran misafirlerimize, telgraf gönderen Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu’na, çiçekleriyle salonumuzu süsleyen dostlarımıza, telefonla arayarak kutlayan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. 
Yönetim Kurulu Yedekleri ve Denetleme Kurulu
YENİSES Dergisi’nin ve Haberde ÖNDER Gazetesi’nin sahibi, yöneticileri, yazarları, muhabirleri ve çalışanlarından müteşekkil olan Osmaniye ÖNDER Gazeteciler Cemiyeti’nin Yönetim Kurulu Yedek Üyeliklerine; Aşkın Sönmez, Cumali Temiz, Hakan Çelik, Hamdi Gökçen, Ali Temiz, İbrahim Bayrak, Hasan Nevzat Yüksel seçildiler. Denetleme Kurulu Başkanlığına Av. Fatih Zoro, Asıl Üyeliklere; İrfan Kaycı ve Osman Karaçıkay seçilirken,  Yedek Üyeliklere ise; Sinan Atçeken, Emin Orhan ve Dürüye Toker seçildiler. 
Ali Erat’ın Üyeliği Kongreye Renk Kattı
Osmaniye ÖNDER Gazeteciler Cemiyeti, yaptığı yeni üyelerle daha da güçlenirken, Osmaniye’nin Koca Çınarı Ali Erat ile ayrı bir renk kazandı. Cemiyete Üye yapılan Alaattin Durgut, Muhammet Ali Altuncu, Fatih Zoro, Dürüye Toker ve Hasan Torun, Başkan Bölük’e teşekkür ederek, mutluluklarını dile getirdiler. Ali Erat ise, “Genel Kurulda yaptığı konuşmada, “Osmaniye’de yayınlanan Çataloluk, Yeni Osmaniye ve Hasret Gazetelerinin kuruculuğunu, yöneticiliğini, mesul müdürlüğünü ve köşe yazarlığını yaptım. “Müslüman Milletlerin Geri Kalış Nedenleri” ve “Türkiye’de İlk Demokrasi Hareketinin Öncüsü Osmaniye, Kahramanı Eski Osmaniye Belediye Başkanı Dr. Ahmet Alkan” isimli kitapları yazdım. Basına bu kadar emek ve önem verdiğim halde Osmaniye’deki Cemiyetler beni üye yapmadılar. Makalelerimin yayınlandığı YENİSES Dergisi’nin İmtiyaz Sahibi ve ÖNDER Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hasan Bölük Beyin, kadirşinaslık ve ahde vefa örneği göstererek, beni ahir ömrümde Cemiyete üye kabul etme nezaketi gösterdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. YENİSES Dergisi ve Haberde ÖNDER Gazetesi’nin güçlü kadrosuyla aynı çatı altında bulunmaktan büyük bir onur duydum. Bugüne kadar gördüğüm kongrelerden farklı bir ruhun tezahür ettiğine şahit olduğum bu genel kuruldan ayrı bir haz aldım” diye konuştu. 
Halkın Düşünce Seviyesini Yükseltmek
Dilek ve Temenniler bölümünde konuşan ÖNDER Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı ve YENİSES Dergisi ile Haberde ÖNDER Gazetesi’nin Yazı İşleri Müdürü Mehmet Aksoy da, toplumun moralini bozacak olumsuz haberlere yer vermediklerini, bunun yerine insanların moral değerlerini yükseltecek haberlere önem verdiklerini vurgulayarak, “Türkiye’mizin dört bir yanından gelen seçkin basın mensubu arkadaşlarımızla birlikteyiz. Bugün, gazeteciliği, halkın seviyesine inmek olarak değil, halkın düşünce seviyesini yükseltmek olarak anlayan ve aydınla halkı buluşturan güzide bir ekiple birlikte olmanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Gazeteciler gördüklerini, düşündüklerini ve bildiklerini samimiyetle yazmalıdır” tavsiyesine uygun olarak mesleğimizi severek icra ediyoruz. 
Devlet Adabına ve İslâmî Edebe Riayet Ediyoruz
Bizler, Türk Devlet Adabına ve İslâmî Edebe riayet etmeyi ilke edinen basın mensupları olarak, önce kendimizi aydınlatmaya, sonra topluma ışık tutmaya özen gösteriyoruz. Türk Milletinin milli ve manevi değerlerine saygıyı, hakka, hukuka ve kanunlara uymayı esas alıyoruz. Toplumu kavga, kin, öfke, nefret, husumet ve intikama değil; sevgi, barış, bağışlama, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışmaya yönlendiriyoruz. Türkiye’nin geri kalmışlığını insanlarımızın isteksizliğinde ve gönülsüzlüğünde görüyoruz. Ülkemizin topyekûn kalkınabilmesi için de Horasan Erenlerinden ve Anadolu Evliyalarından aldığımız manevi güçle, dağları bile delen gönül gücünün harekete geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi. 
“Söz Uçar, Yazı Kalır”
İnsana bilmediklerini kalemle öğreten Yüce Alah’ın emriyle okumaya ve “Sel gider, kum kalır” / “Söz uçar, yazı kalır” atasözlerine değer vererek yazmaya devam edeceklerini belirten Aksoy konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bizler şehidin vatan toprağını sulayan kanını ve âlimin kaleminden damlayan mürekkebini millet hayatımızın diriliş suyu olarak değerlendiriyoruz. Göktürk Hakanı Bilge Kağan’ın Ünlü Veziri Tonyukuk’un Çin’e çaşıt olarak görevlendirdiği Yiğit Kara Buka, üzerine düşen görevi yaptıktan sonra sınırdan Türk Yurduna geçerken gece yarısı Çinliler tarafından oklanır. Taşların üzerine yığılan Kara Buka, ay ışığında, vücudundan sızan kanın biriktiği çukura şehadet parmağını batırarak, Çin Seddine, “Görevimi yaptım, Ötüken’e selam” diye yazar. Çanakkale Savaşına katılıp geriye dönmeyi düşünmeyen Kınalı Kuzularımız da, “Ak tebeşirle kara tahtaya vatan yazdıkları gibi, al kanlarıyla da kara toprağa vatan yazdılar.” Bir düşünürün ifadesiyle; “Eğer bir kimsenin uğruna hayatını adayacağı değerleri yoksa o hayatın da bir değeri yoktur.” Çok şükür bizim uğruna hayatımızı adayacağımız nice milli ve manevi kutsal değerlerimiz var. 
Hasan Bölük Beye Teşekkür
Sözlerimi, kendisiyle Adana Yumurtalık’ta röportaj yaptığım KKTC Cumhurbaşkanı merhum Rauf DENKTAŞ’ın Hasan BÖLÜK Beye gönderdiği selamı ve anlamlı mesajıyla bitirmek istiyorum: “AB’ye tam üyelik adı altında Kıbrıs’ın Türkiye’den koparılmak ve Anadolu’nun bağrına zehirli bir hançer gibi saplamak istendiği kritik dönemde; Mütareke Basınının bizi satmak istediği nazik bir ortamda; bizi destekleme cesareti, nezaketi ve kadirşinaslığı gösteren; hainlerin kol gezdiği bulanık ortamda bize dostluk elini uzatan; Türk Dünyasına önemli yer veren ve Kıbrıs Türklerinden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen YENİSES Dergisinin Sahibi Hasan Bölük Beye en derin şükranlarımı sunuyorum, çalışanlarına üstün başarılar diliyorum.”  ÖGC