OKÜ'nün 8. fakültesi kuruldu

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) bünyesinde faaliyet gösteren Kadirli Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Resmi Gazetede yayınlanan karar ile fakülteye dönüştürüldü.

Güncel 30.06.2021 09:35:00 0
OKÜ

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) bünyesinde faaliyet gösteren Kadirli Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Resmi Gazetede yayınlanan karar ile fakülteye dönüştürüldü.
Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı fakülte, enstitü ve yüksekokul kurulması ve kapatılması ile adlarının değiştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan kararın ardından OKÜ’ye bağlı faaliyet gösteren Kadirli Uygulanmalı Bilimler Yüksekokulu kapatılarak yerine Kadirli Uygulamalı Bilimler Fakültesi kuruldu. Yeni kurulan fakülte içerisinde Organik Tarım İşletmeciliği, Gıda Teknolojisi,  Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Rekreasyon Yönetimi Bölümleri bulunuyor.
Kadirli Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun fakülteye dönüştürülmesine ilişkin açıklamada bulunan OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun şunları söyledi, “Osmaniye Korkut Ata Üniversitesini akademik birimlerini geliştirerek çok daha iyi noktalara taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Taleplerimiz ve çalışmalarımız neticesinde Kadirli Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun fakülteye dönüşmesi kararı bizleri çok mutlu etmiştir. Bu güzel gelişme ile birlikte Üniversitemizde faaliyet gösteren fakülte sayımız 8 ‘e yükselmiştir. Yeni fakültemizin değişime ve gelişime açık, katılımcı ve yaratıcı, özgüveni yüksek, sorumluluk alabilen, sosyal sorumluluklarının da farkında olan, hem akademik hem de iş yaşamının gerektirdiği uygulama becerilerine sahip bireyler yetiştirerek bölgenin ve ülkemizin gelişimine katkıda bulunan bir fakülte olmasını hedeflemekteyiz. Yüksekokulun fakülteye dönüştürülmesi kararından dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, değerli katkılarından dolayı Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç’a, YÖK üyelerine, milletvekillerimize, senatomuza ve emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yeni fakültemizin ilimize,  bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor,  bundan sonra da Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’ni hak ettiği noktaya taşımak için yerel ve ulusal ölçekte var gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyorum.” dedi. OKÜ