OKÜ’de kariyer fuarı başladı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde, Kariyer Fuarı başladı. Fuarda öğrenciler, firmalar hakkında bilgi alıp, işve staj görüşmelerinde bulunacak.

Güncel 31.05.2022 17:34:00 0
OKÜ’de kariyer fuarı başladı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde, Kariyer Fuarı başladı. Fuarda öğrenciler, firmalar hakkında bilgi alıp, işve staj görüşmelerinde bulunacak. 

15 Temmuz Şehitleri Amfisinde düzenlenen Kariyer Fuarı açılış programına Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Rektör Yardımcıları, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sektör temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın devamında konuşan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Kariyer Fuarının düzenlenmesinde katkısı olan OKÜ Kariyer Geliştirme Merkezi’ne, İŞKUR ve firma temsilcilerine teşekkür ederek; Fuara 25 firmanın stant açarak destek verdiğini söyledi. Prof. Dr. Uzun, Kariyer Fuarında firma tanıtımları, iş staj görüşmeleri, kariyer söyleşileri ve sektör buluşmalarının yer alacağını kaydetti. 
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz ise “Öğrencilerimizin, gelecekleri açısından çok kıymetli bilgiler edinecekleri bu Fuarın düzenlenmiş olmasından dolayı başta Rektörümüz olmak üzere Üniversitemize teşekkür ediyorum. Bu Fuarın, siz değerli arkadaşlarımıza hayırlı, başarılı bir gelecek sağlanmasına katkısı olacağına inanıyorum. Öğrencilerimizin bugün yoğun ilgi gösterdiğini görmekten de mutluluk duyuyorum.”diyerek sözlerine; “Kariyer belirlemede, hayatımızın mutlu ve başarılı bir şekilde sürmesi için doğru tercih çok önemli, belli bir aşamadan sonra bunun geri dönüşü çok zor ve zahmetli oluyor. Dolayısıyla zamanında, yerinde ve işin başında doğru tercihleri yapmak çok önemli.” ifadelerini kullandı 
Hedef belirlemenin ve disiplinli çalışmanın öneminden bahseden Vali Yılmaz; “Sizlere tavsiyem, inandığınız yolda yürüyün, hedef koyun ve bunun gereklerini mutlaka yapın. Çünkü ömrümüzün çok önemli bir kısmı mesleğimizle geçer. Eğer mesleğimizi severek yaparsak, hayallerimizdeki mesleği yaparsak hem başarılı oluruz hem de mutlu oluruz. Mutlu olunca sağlıklı oluruz, sağlıklı ve mutlu olunca da etrafımıza daha faydalı oluruz.”dedi. 

Yılmaz, sözlerini Kariyer Fuarının hayırlı olması temennisi ile bitirdi.
Program, müzik dinletisiyle devam etti.
Osmaniye Valiliği