OKÜ’de kadına karşı şiddetle mücadele paneli yapıldı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Kadın Platfomu tarafından “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” başlıklı panel gerçekleştirildi.

Güncel 25.11.2022 15:41:00 0
OKÜ’de kadına karşı şiddetle mücadele paneli yapıldı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Kadın Platfomu tarafından “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” başlıklı panel gerçekleştirildi. Panelde; toplumsal cinsiyete dayalı tüm şiddet türlerine yönelik farkındalık oluşturma ve mücadele etme konusunda görüşler ortaya kondu. 
OKÜ 15 Temmuz Şehitler Amfisinde gerçekleşen panele; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Dr. Öğretim Üyesi Hilal Kuşcu Karatepe, Dr. Öğretim Üyesi Derya Kaya Şenol, Osmaniye Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdür Yardımcısı Merve Nur Kara, Çukurova Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalından Dr. Sünbül Yalnızca Yıldırım, Osmaniye Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Koordinatörü Av. Nesibe Özeser Ünalan, Osmaniye Adliyesi Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürü Hülya Tosun ve OKÜ Kadın Platformu Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Tekin Babuç katıldı. 
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nün amacından bahseden OKÜ Kadın Platformu Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Tekin Babuç, “Bugünün  önemi kadınların maruz kaldığı toplumsal cinsiyete dayalı tüm şiddet türlerine yönelik farkındalık yaratmak ve kadına yönelik şiddet olgusunu meşrulaştıran ve makul gören her tür düşünce ve önyargı ile mücadele etmenin önemine dikkat çekmektir. Çünkü çok sayıda bilimsel araştırmanın da ortaya koyduğu üzere şiddet çok büyük oranda ailede, okulda ve toplum içerisinde öğrenilen bir olgudur. Şiddete yönelik toplumsal bakış açısını değiştirecek çalışmalar da bizden sonraki nesillerin şiddetsiz iletişimi benimsemesinde en etkili araç olacaktır.” dedi. 
Kadına yönelik şiddete ilişkin ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirilen eğitim ve farkındalık çalışmaları sayesinde, kol kırılır yen içinde kalır, eti senin kemiği benim gibi fiziksel şiddeti çağrıştıran bakış açılarından günbegün uzaklaşıldığını belirten Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Tekin Babuç, sözlerine şöyle devam etti. Fiziksel şiddete yönelik toplumsal farkındalığımız artsa da, şunu unutmamak gerekir ki şiddet fiziksel şiddetle sınırlı değildir. Ailede, okulda, iş yaşantısında kadınların maruz kaldığı psikolojik şiddet, sosyal şiddet, ekonomik şiddet ve cinsel şiddet çoğu zaman fiziksel şiddetten çok daha kalıcı izler bırakmaktadır. Bu bağlamda biz de Kadın Platformu Koordinatörlüğü olarak düzenlediğimiz bu panel programı ile şiddetin farklı türlerine dikkat çekmek ve özellikle gençlerin yakın duygusal ilişkilerde maruz kaldığı flört şiddeti konusunda farkındalık oluşturmayı istedik.
Panelde, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” başlıklı sunumu Osmaniye Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdür Yardımcısı Merve Nur Kara, “Üniversite Öğrencilerinde Flört Şiddeti” başlıklı sunumu Çukurova Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalından Dr. Sünbül Yalnızca Yıldırım, “Şiddete Yönelik Hukuki Süreçler” sunumunu Osmaniye Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Koordinatörü Av. Nesibe Özeser Ünalan, “Görüşme Odaları Uygulaması” sunumunu ise Osmaniye Adliyesi Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürü Hülya Tosun yaptı. 
Panel sonunda katılım sağlayarak konuşma yapan kadın akademisyen ve kurum müdürlerine çiçek verildi. 
OKÜ