OKÜ'de Enerji Verimliliği Haftası yoğun geçti

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Enerji Eğitim-Etüt, Uygulama ve Araştırma Merkezi (OKÜ ENERMER) tarafından, farkındalık yaratmak ve enerji verimliliği kültürünün oluşturulması için il genelinde bir dizi etkinlik düzenlendi.

Güncel 19.01.2022 09:59:00 0
OKÜ

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Enerji Eğitim-Etüt, Uygulama ve Araştırma Merkezi (OKÜ ENERMER) tarafından, farkındalık yaratmak ve enerji verimliliği kültürünün oluşturulması için il genelinde bir dizi etkinlik düzenlendi.
Enerji Verimliliği Haftası kapsamında öncelikle OKÜ personeline yönelik OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun’un açılış konuşmalarını yaptığı çevrim içi bir bilinçlendirme semineri verildi. Benzer bir çevrim içi seminer ise Osmaniye Valiliği’ne bağlı kurum ve kuruluşlarda görev yapan idareci ve yöneticilere yönelik gerçekleştirildi. 600'ün üzerinde katılımın olduğu seminere, özellikle il ve ilçelerde görev yapan okul yöneticileri büyük ilgi gösterdi.

Enerji Verimliliği Haftası kapsamında ayrıca ilkokul ve ortaokul seviyesindeki öğrencileri de kapsayacak şekilde enerji verimliliği konusunda farkındalık oluşturmak ve enerjinin verimli kullanılması hakkında temel bilgi yetisine sahip olunabilmesi için ilde belirlenen pilot okullarda yüz yüze sunumlar gerçekleştirildi.

Enerji Verimliliği Haftası ve gerçekleştirilen etkinlikler hakkında bilgi veren OKÜ ENERMER Müdürü Doç. Dr. Ertaç Hürdoğan, “Kalkınmakta olan ve nüfusu artan bir ülke olarak Türkiye’nin enerji tüketimi hızla artmaktadır, artan bu enerji talebini karşılamak için de yatırımlar her geçen gün artarak devam etmektedir. Bunun yanı sıra küresel ısınmanın artık ciddi bir tehdit olarak hayatımızı etkilemeye başlamış olması da enerjinin verimli ve etkin bir şekilde kullanılması gerekliliğini gözler önüne sermektedir. 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu kapsamında enerji verimliliği bilincinin ve kültürünün oluşturulması için her yıl Ocak ayının ikinci haftası Enerji Verimliliği Haftası etkinlikleri düzenlenmektedir. Bizde bu kapsamda merkez olarak ilgili haftada farklı etkinlikler gerçekleştirerek bu sürece katkıda bulunmak istedik. Gerçekleştirdiğimiz farklı etkinliklere binin (1000) üzerinde kişinin katılım sağlanmış olması ve gelen olumlu geri dönüşler bizleri fazlasıyla mutlu etti. Etkinlikler sonrası ilimizdeki kurum ve kuruluşların enerji verimliliği konusunda ortak iş birlikleri taleplerini bizlere iletmiş olmaları konunun öneminin anlaşıldığını ve yapılan etkinliklerin amacına ulaştığını göstermektedir. OKÜ ENERMER olarak sorumluluğumuz gereği uzman olduğumuz konular ile ilgili ilimizin ve bölgemizin faydasına faaliyetler yürütmeye devam edeceğiz. Enerji Verimliliği Haftası kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerde emeği geçen başta Öğr. Gör. Enes Kavun ve Öğr. Gör. Doğan Burak Saydam olmak üzere herkese teşekkür ederim.” diye konuştu. OKÜ