OKÜ'de bir yılın faaliyetleri anlatıldı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde bir yıllık faaliyet ve projelerin anlatıldığı program gerçekleştirildi. Programda ayrıca akademik performas ve biniş giyme töreni gerçekleştirildi.

Güncel 9.03.2022 19:20:00 0
OKÜ

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde bir yıllık faaliyet ve projelerin anlatıldığı program gerçekleştirildi. Programda ayrıca akademik performas ve biniş giyme töreni gerçekleştirildi. 
OKÜ Karacaoğlan Yerleşkesi 15 Temmuz Şehitler Amfisinde gerçekleşen programa Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Garnizon Komutanı Topçu Albay Hakan Kocabaş, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Gizlice, siyasi parti temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törenin devamında müzik dinletisi gerçekleştirildi. Törende konuşma yapan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, üniversite olarak başarı grafiğini hep daha ileriye taşımayı temel hedeflediklerini belirterek; “Üniversitemiz akademik başarı çıtasını her geçen gün artırmaktadır. Hiç şüphesiz bu başarıya akademik çalışanlarımızın gayretleri neticesinde ulaşılmıştır. Öncelikle akademik unvan alan öğretim üyelerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Biliyoruz ki öğretim elemanlarımız üst düzey akademik çalışma ve yayınlar gerçekleştirmektedir ve gerçekleştirmeye de devam edeceklerdir. Bugün burada patenti yayınlanmış olan TÜBİTAK Ar-Ge projelerini başarıyla sonuçlandıran ve Art and Humanities İndex’te yayın yapan Hocalarımızı tebrik etmek için de bir araya geldik. Bir kez daha onları bu çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Diğer kategorilerde yayın yapan arkadaşlarımızı da tebrik ediyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.”dedi.
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Üniversite'nin yaptığı her önemli işin gurur kaynağı olduğunu vurgulayarak; “Akademisyenliğin sadece öğrenci yetiştirmekten ibaret olmadığını düşünüyorum. Eğer sizler bu tecrübelerinizi yönetimle, ilin sosyal kurumları, sivil toplum kuruluşları, Valilik, İl müdürlükleri ve sivil vatandaşları ile paylaşırsanız ve bunu birlikte alana ne kadar yansıtırsak, çok güzel sonuçlar elde edeceğimize, bu birikim ve tecrübenin faydasını göreceğimize inanıyorum. Çok daha fazla işbirliği yapmalıyız.”dedi.

Vali Yılmaz, ülkenin gelişmişliğini yetişmiş, kaliteli, karakter sahibi insanların sayısıyla ölçülebileceğinin altını çizerek; “Sizler ülkenin geleceğinin güçlü olmasında, büyük olmasında çok büyük rol oynayacaksınız. Gelecek gençlerimizin elindedir, gençler kendilerini ne kadar iyi yetiştirirler, kendilerini bu ülkenin geleceğine ne kadar adarlarsa Ülkemiz o kadar başarılı olacaktır.” dedi.
Vali Yılmaz, başta ÖSYM olmak üzere birçok kurumla Tıp Fakültesi için görüşmeler yaptığını belirterek, bu konuda olumlu bir sonuç alındığı takdirde Osmaniyeli vatandaşların çok daha kaliteli sağlık hizmeti alacağını ifade etti. Vali Yılmaz son olarak, OKÜ bünyesinde başarılı çalışmalar yapan Akademisyenleri de tebrik etti. 
Konuşmaların ardından Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve protokol mensupları, akademisyenlere teşekkür belgelerini ve ödüllerini takdim ettiler.
OKÜ