OKÜ’de "Ateş Ölçerli Hes Kodu Sorgulama Kioskları" yerleştirildi

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde (OKÜ) yüz yüze eğitimin başlamasıyla yerleşkeye "Ateş Ölçerli HES KODU Sorgulama Kioskları" yerleştirildi.

Güncel 30.09.2021 17:18:00 0
OKÜ’de

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde (OKÜ) yüz yüze eğitimin başlamasıyla yerleşkeye "Ateş Ölçerli HES KODU Sorgulama Kioskları" yerleştirildi.

OKÜ Karacaoğlan ve ilçe yerleşkelerindeki bina girişlerine, Sağlık Bakanlığı'nın “Kovid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi”nde belirtilen esaslar göz önünde bulundurularak kiosklar yerleştirildi.

Öğrenciler, hizmet binalarına, sosyal ve sportif alanlarımıza bu kiosklarımızla ateş ölçümü ve Hes Kodu sorgulaması yaparak giriş yapmaya başladı.

Üniversitenin pek çok alanında bulunan görsellerle maske, mesafe ve temizlik kuralları hatırlatması yapıyor, özellikle bina girişleri olmak üzere pek çok noktada dezenfektan hizmeti sunuyor.
Kapı kolları, lavabo gibi ortak kullanılan alanlar sık sık görevlilerimiz tarafından dezenfekte ediliyor. Ders aralarında sınıflar en az 20 dakika süre ile havalandırılıyor.
Yüz yüze işlenecek dersler için gereken tüm önlemlerin alındığını söyleyen Üniversite Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, "OKÜ olarak önceliğimiz, halen devam eden pandemi sürecinde tüm öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın sağlığını korumaktır. Bu anlamda yaptığımız çalışmalar neticesinde yerleşkelerimizdeki bütün bina girişlerine 'Ateş Ölçerli HES KODU Sorgulama Kioskları' yerleştirdik. Bu cihaz sayesinde ateş ölçümü ile HES kodu sorgulaması yapabileceğiz. Bu da bizim sağlık önlemlerimizi daha güvenli hale getirecektir.” diye konuştu. OKÜ