OKÜ mezuniyet töreni düzenlendi

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) 2021–2022 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, Karacaoğlan Yerleşkesi OKÜ Stadyumunda gerçekleştirildi.

Güncel 11.06.2022 15:42:00 0
OKÜ mezuniyet töreni düzenlendi

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) 2021–2022 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, Karacaoğlan Yerleşkesi OKÜ Stadyumunda gerçekleştirildi. 
Mezunların geçit töreni ile başlayan törenin devamında saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 
Törenin ilk konuşmasını mezun öğrenciler adına İlahiyat Fakültesi öğrencisi İbrahim Avcı yaptı. 
Avcı, "Geçen 4 yıllık süre zarfında aldığımız eğitim, şüphesiz salt bilgi aktarımından ve fiziken kalem ve kâğıttan ibaret değildi. Aldığımız asıl eğitim; ecdadımızın bizlere miras olarak bıraktığı kendi öz benlik ve değerlerimizdi. Zira toplumu ayakta tutan da bu öz benlik ve değerler değil midir? İnsanı insan yapan ahlaki değerlerin minik yüreklere aşılanması hususunda bize düşen sorumluluğun farkındayız. 2022 Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi mezunlar ailesi olarak güzel yurdumuzun dört bir yanına dağılarak vatana hizmet bilinciyle daha iyi bir gelecek için çalışacağız. Bütün mezun arkadaşlarıma bu yolda muvaffakiyetler diliyorum. "diye konuştu.
Törende konuşan, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun ise yaptığı konuşmada, "Bugün burada ailelerinin gözbebeği, bizim de varlık sebebimiz olan kıymetli öğrencilerimizin mezuniyet sevincini paylaşmak amacıyla bir arada bulunmaktayız. 15 yaşında ama 46 yıllık kökleri olan bir üniversite olarak bu yıl da yeni mezunlarımızı hayata uğurlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün hem mutlu hem de gururluyuz; 2.500 civarındaki son sınıf öğrencimizi mezun etmenin heyecanını, pırıl pırıl gençlerimizi hayata uğurlamanın, ülkemize kazandırmanın gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Sahip olduğumuz medeniyet, dünya çapında ilim merkezleri kurmuş bir medeniyet olup, bilime yön veren birçok bilim insanı ve düşünür yetiştirmiştir. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi olarak, sahip olduğumuz bu kültürel hazineden feyiz alarak, milli ve manevi duygularla dolu, evrensel değerlerle barışık, vatanına ve milletine bağlı  gençler yetiştiriyoruz."dedi. 
Prof. Dr. Turgay Uzun, tüm öğrencilere bundan sonraki yaşamlarında başarılar dileyerek sözlerine son verdi.
Törende konuşan Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ise yaptığı konuşmada, mezun olan tüm öğrencileri kutlayarak, "Öğrencilerimizin meşakkatli ve bir o kadar zor eğitimlerini tamamlayarak, bugün Türkiye'nin en güçlü Üniversitelerinden birinden mezun olmalarının kıvancını yaşıyoruz. Her biriniz bu fakülteden mezun olmayı ve hayalinizdeki mesleğe girmeyi sonuna kadar hak ediyorsunuz. Üniversite hayatının sadece eğitimle sınırlı olmadığını, bulunduğunuz ortamda kazandığınız vizyon ve değerlerin de bu eğitimin ayrı bir parçası olduğunu unutmamamız gerekir. Hangi alanda olursa olsun başarı tesadüften öte disiplin, azim, kararlılık, fedakarlık ve bir mücadelenin meyvesidir. Her başarılı eğitim kurumunun gerisinde çalışkan öğrencilerle beraber mutlaka onları yetiştiren çok değerli akademisyen hocalarımız bulunmaktadır. Her biri ayrı değer olan öğretmenlerimizin, eğitimcilerimizin evlatlarımızın eğitimi için harcadıkları emek olmasa elbette bu başarının hiçbiri yakalanamazdı. Evlatlarımızı yetiştiren milletimize ve insanlığa faydalı bir fert olmalarına katkı sağlayan hocalarımızı yürekten tebrik ediyorum" dedi.
Son olarak konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz ise, tüm öğrencileri tebrik ederek, “Gençlerimiz, eğitimlerini tamamladılar, artık hayata atılacak ve cennet vatanımız, güzel Türkiye'mize hizmet etmenin gururunu yaşayacaklar. İnanıyorum ki aldıkları bu eğitimle vatanımıza, bayrağımıza büyük hizmetler yapacaklar ve siz aileleri de bununla hep gurur duyacaksınız. Üniversitemiz yarınlarımızın teminatı sevgili gençlerimizi milli manevi değerlerine bağlı, geleceğe güvenle bakan, aldıkları bayrağı hizmet yarışında daha ileriye taşıyacak bir anlayışla yetiştiler. Siz kıymetli aileleri çocuklarımızın, gençlerimizin yetişmesi için, iyi bir istikbal için hiçbir fedakarlıktan çekinmediniz ve bugünlere geldiniz. İnanıyorum ki gençlerimiz bu fedakarlığın farkında, memleketine olan sevdasının farkında, Türkiye Cumhuriyeti Devletine en güzel hizmetleri verme görev ve hizmet anlayışının şimdi tam başında. Gençlerimize diyorum ki, hepiniz yavaş yavaş hayata atılacaksınız. Başarılı olmak için mutlaka inanarak çalışmak, kendinize güvenmek  ve yaptığınız işin hem kendiniz için hem memleket için en faydalı olabilmesi için en iyisini yapma gayreti içinde olmalısınız." dedi. Öğrencilik hayatından örnekler vererek konuşmasını sürdüren Vali Dr. Erdinç Yılmaz, mezun olan gençlerimizi tebrik ederek, başarılı ve mutlu bir gelecek diledi.
Konuşmaların ardından OKÜ Fakülteleri ve Meslek Yüksekokullarından, tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarından mezun olan öğrenciler başarı belgeleri ve hediyeleri Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve protokol mensupları tarafından verildi. 
Törenin sonunda, Vali Dr. Erdinç Yılmaz ile protokol mensuplarının öğrencilerin coşkusuna ortak olduğu kep atma töreni gerçekleştirildi. Mezuniyet töreni konserle sona erdi. Osmaniye Valiliği