OKÜ, depremin ilk dakikalarından itibaren sahadaydı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, TRT Çukurova Radyosuna konuk olarak 6 Şubatta meydana gelen depremlerin ardından OKÜ olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Güncel 14.03.2023 12:16:00 0
OKÜ, depremin ilk dakikalarından itibaren sahadaydı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, TRT Çukurova Radyosuna konuk olarak 6 Şubatta meydana gelen depremlerin ardından OKÜ olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. 
OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, 6 Şubat 2023’te yaşanan depremler sonrası üniversitenin faaliyet alanı içerisinde gerçekleştirmiş olduğu iyileştirme çalışmaları hakkında program sunucusu Muhammed Kalem’in sorularını yanıtladı. Yaşanılan deprem felaketi sonrasında OKÜ ilk saatlerden itibaren sahada olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun,  “Üniversitemiz yemekhane binası ve sosyal tesislerinin hasar kontrolünü   ivedilikle gerçekleştirdik ve depremden etkilenen vatandaşlarımızı üniversitemizde misafir etmeye başladık. Elimizden geldiğince, devletimizin ve sivil toplum örgütlerinin de bize sağladıkları imkanları kullanarak bu vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. Deprem sonrasında dezavantajlı olan grupların,  depremin etkilerini daha yakından hissetmeye başladıklarını gördük. Biz de özellikle bu gruplardan çocuklara yönelik bir takım iyileştirici programlar gerçekleştirmeye başladık. Özellikle üniversitemizin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri ve öğretim elemanlarımızla  Osmaniye’de liseler kampüsünde kurulan çadır kentte yaşayan çocuklarımızın normalleşmelerine yardımcı olmak, eğitimlerine katkı sağlamak, aynı zamanda depremin yarattığı olumsuz etkileri en kısa sürede atlatmalarına destek olmak amacıyla arkadaşlarımız çocuk gelişimi oyun sınıfını kurdu.
Öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımız bu sınıfta 0-6 ve 6-12 yaş çocuklara oyun temelli dersler veriyor. Düzenlemiş oldukları tiyatro ve  kukla gösterileri ile diğer yaratıcı oyunlar eşliğinde  çocuklarımızın deprem travmalarını atlatmalarına yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Bu çocuklarımız depremden en olumsuz şekilde etkilenen kesimi oluşturuyor. Bu nedenle çocuklara yönelik daha aktif ve daha kapsayıcı programların yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ile ona bağlı il müdürlüğümüz ve  İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile iş birliği içerisinde Osmaniye’mizdeki tüm çadır ve tüm konteyner kentlerde anaokulu çağındaki çocuklarımıza yönelik sınıflar açmayı planlıyoruz. Bunu da en kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Oluşturacağımız bu sınıflarda normal bir okul öncesi sınıfında olması gereken eğitim materyalleri ve oyun köşelerini burada yapılandıracağız.  Depremin oluşturduğu olumsuz etkileri burada en aza indirmek amacıyla özellikle de çocuklarımızın üzerindeki etkilerini azaltmak için bizler de bütün imkanlarımızı, bilgi birikimimizi ve enerjimizi bu alanda kullanmaya çalışıyoruz.”

Yaşanılan deprem felaketinin tüm bölgeyi çok olumsuz etkilediğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Uzun, “Bölgemizde depremden etkilenen tüm illerimizde gördük ki buralarda yaşayan vatandaşlarımız, üniversiteleri güvenli alanlar olarak gördüler, üniversitelerimizin kampüslerini, alanlarını barınmak için tercih ettiler.  Yükseköğretim Kurulunun da koordinasyonu ile biz de Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi olarak burada, bu sürece aktif olarak katkı sağladık. İyileştirme sürecine OKÜ olarak faaliyet alanımız içinde katkı sunmaya devam ediyoruz." dedi.
Program sunucusu Muhammed Kalem’in eğitim öğretime ilişkin sorusunu da yanıtlayan Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, “Pandemi sürecinde üniversiteler bildiğiniz gibi uzaktan eğitim tecrübesine sahipti. Burada yine bizde 6 Mart 2023 tarihi itibari ile uzaktan eğitime başladık. Biz üniversite olarak bütün imkânlarımızı öğrencilerimizin yararı ve rahatlığı doğrultusunda kullanıyoruz. Eğitim-öğretim faaliyetinin devam etmesi tabii ki önemli. Ancak öğrencilerimizin, öğretim elemanlarımızın ve diğer personelimizin yaşamış olduğu bu deprem travmasını da göz önüne alarak bu dönemi özellikle herkesin rahat bir biçimde atlatmaları doğrultusunda kararlarımızı ve önlemlerimizi alıyoruz.” dedi.
Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, deprem sonrasında da OKÜ’nün  çalışmalarını yakından takip eden TRT Çukurova Radyosu'na teşekkür etti.
OKÜ