Öğrenciler, Aslantaş Gençlik Kampında bir araya geldi

Türkiye'nin farklı illerinde okuyan öğrenciler, 'Aslantaş Gençlik Kampı'nda bir araya geldi.

Güncel 24.05.2022 15:58:00 0
Öğrenciler, Aslantaş Gençlik Kampında bir araya geldi

Türkiye'nin farklı illerinde okuyan öğrenciler, 'Aslantaş  Gençlik Kampı' nda bir araya geldi. Anadolu Öğrenci Birliği nce  (AÖB) Türkiye’nin farklı illerinde okuyan üniversite öğrencileri, 'Küresel  Göç ve Değişim' temalı 8. öğrenci buluşması  Kadirli İlçesi  Kızyusuflu Köyünde bulunan 'Aslantaş  Gençlik Kampı' nda bir araya geldi. Kampta, belgesel gösterimi, spor aktiviteleri ve göç ile ilgili kavram, kuram ve sebepler ile göçün getirdiği tarihi değişimler çerçevesinde işlendi.

Küresel Göç ve Değişim temalı kamp, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Osmaniye İlim Sanat ve Kültür Derneği (İLSANDER ) Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Bal, GSB Osmaniye İl Müdür Yardımcısı Kadir Dündar, Osmaniye Memur Sen Başkanı Mahmut Kahraman ve AÖB Başkanı Kerem Açıkkol' un açılış konuşmaları ile başladı. Göç Şahidi Cemal Akıncı’nın “Göçe Şahit Olmak” sunumu ve Anadolu Federasyonu Başkanı Turgay Aldemir’in “Göç Söyleşisi” oturumlarıyla programlar başladı.

Programda, göçün tasvip edilmez bir buhran, dünyadaki herkesin, her gün mülteci olma potansiyeli taşıdığı bir gerçek, yeryüzünün ve güneşin herkesi kuşatacağı bir yuva.. Aslında  insanoğlunun da bu dünyada bir süre oyalanıp , gelip göçen bir varlık olduğu, her bir insanın mukaddes ve birbirinin imtihanı olduğu konuları işlendi. 

Öğrenciler, Türkiye'nin ilk Açıkhava müzesi olan ve kamp merkezine yakın olan Karatepe Aslantaş Açıkhava Müzesini de ziyaret etti.  
İLSANDER