Milletvekili Kaya'dan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü mesajı

Ak Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Güncel 25.11.2021 12:21:00 0
Milletvekili Kaya

Ak Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Kadına yönelik her türlü şiddetin insanlık ayıbı ve suçu olduğunu söyleyen Milletvekili Kaya şiddete meyilli olan herkesin mutlaka bir uzmandan yardım alması gerektiğini söyledi.   
Son düzenlenen kanunların kadınlara göre pozitif ayrımcılık yapacak şekilde düzenlendiğine değinen Kaya mesajında şu ifadelere yer verdi, “Kadınlar bizim annelerimiz, bacılarımız, eşlerimiz; kısaca her şeyimiz. Değil onları şiddetle yan yana koymak, onları kendi gözümüzden bile sakınmamız gerekiyor. Nereden gelirse gelsin, hangi gerekçe öne sürülürse sürülsün kadına yönelik şiddet hem insanlık suçu hem de insanlık ayıbıdır. Kadına yönelik şiddet bir güç gösterisi değil, tam tersine bir zayıflık belirtisidir. Şiddet eğilimi olanların mutlaka bir uzmandan yardım alması gerekir. Son gelişmelerle kanunlar da kadından yana pozitif ayrımcılık yapacak şekilde düzenlendi. Şiddete uğrayan kadının sessiz kalmaması, başta emniyet ve Aile Bakanlığı olmak üzere ilgili mercilere mutlaka başvurması gerekiyor. Nereden gelirse gelsin, hangi gerekçe öne sürülürse sürülsün kadına yönelik şiddetin hem insanlık suçu hem de insanlık ayıbı olduğunu ifade etmek isterim.” Haber Merkezi