Kaya “Savunma sanayi alanında önemli mesafe kattetik”

Osmaniye Ak Parti Milletvekili İsmail Kaya Savunma Sanayi alanındaki gelişmeler kapsamında dosta gücen düşmana korku verildiğini söyledi.

Güncel 15.01.2022 09:22:00 0
Kaya “Savunma sanayi alanında önemli mesafe kattetik”

Osmaniye Ak Parti Milletvekili İsmail Kaya Savunma Sanayi alanındaki gelişmeler kapsamında dosta gücen düşmana korku  verildiğini söyledi.
Türkiye’nin kendi savaş gemisini tasarlayan, inşa eden ve idamesini gerçekleştirebilen 10 ülke arasında yer aldığını ifade edene Kaya açıklamasında “ İHA, SİHA ve TİHA üretiminde ise artık dünyanın ilk üç ülkesi içindeyiz. Cumhuriyetin ilk yıllarında Gazi Mustafa Kemal'in liderliğinde başlatılan kalkınma hamlesinde savunma sanayimiz özel bir yere sahiptir. Kıbrıs Barış Harekâtı döneminde  önce  tehditle başlayan, ardından ambargo ile devam eden gelişmelerin, kendi kendine yeten bir savunma sanayine olan ihtiyacı bir kez daha ortaya koymuştur. Akabinde savunma sanayimiz  neredeyse tamamen dışa bağımlı hâle getirilmiştir.  Halkımızın destek ve teveccühleriyle kurulmuş  olan Silahlı Kuvvetlerimizi Güçlendirme Vakıfları eliyle hayata geçen ASELSAN, TUSAŞ, HAVELSAN, ROKETSAN gibi kurumlar atılmış olan Yerli, Milli dev adımların  sürecinin  ürünleridir. Gazi Meclisimizden, tüm mühendislerimize, teknisyenlerimize, savunma sanayi kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah ülkemizin hayrına dokunacak, dünyayı şaşırtacak eserlerin üretimini görmeyi Rabbim bizlere nasip “  İfadelerinde bulundu.