Kanser önlenebilir, erken tanı ile tedavi edilebilir

Osmaniye’de görevli Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr.Engin Erdemoğlu, 1-7 Nisan Kanser Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Sağlık 9.04.2024 11:18:00 0
Kanser önlenebilir, erken tanı ile tedavi edilebilir

Osmaniye’de görevli Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr.Engin Erdemoğlu, Kanser Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulundu.
Erdemoğlu, yaptığı açıklamada, kanserin önlenebilir, erken tanı ile tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu belirtti.


Bilgi eksikliği, korku, ihmal gibi nedenlerle tanı geciktiğinde tedavinin de güçleştiğini ifade eden Erdemoğlu, şunları kaydetti:
“Aynı zamanda sosyal, psikolojik, ekonomik yönden de hasta, hasta yakınları ve toplumun önemli bir kısmını etkileyebilmektedir. Bu önemli sağlık sorununa halkın dikkatinin çekilmesi, toplumun kansere yönelik bilincinin arttırılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası olarak belirlenmiş olup her yıl düzenlenen etkinlikler kanser mücadelesinde oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Toplum Sağlığı Merkezleri bünyesinde faaliyet gösteren Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM), Sağlıklı Hayat Merkezleri ve Aile Sağlığı Merkezlerinde, 40-69 yaş arası kadınlara 2 yılda bir meme kanseri taraması, 30-65 yaş arası kadınlara 5 yılda bir rahim ağzı kanseri taraması, 50-70 yaş arası kadın ve erkeklere 2 yılda bir kolorektal kanser taramaları ücretsiz yapılmaktadır. Sağlıklı bir birey olmak sizin elinizde!”
Erdemoğlu, kansere karşı mücadelede “Farkındalık ve Bilinç Düzeyinin Artırılması” önemli bir strateji olduğunu bu sebeple 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftasında, sağlıklı bir toplum için, tarama yaptırmak üzere sağlık tesislerine vatandaşları davet etti.