Kahraman Birlikteliğimiz bize güç katıyor

Memur-Sen Osmaniye İl Başkanı Mahmut Kahraman 3600 ek gösterge konusunun çözüme kavuşması adına gelecek teklifin niteliğinin önemli olduğuna söyledi.

Güncel 26.05.2022 16:19:00 0
Kahraman  Birlikteliğimiz bize güç katıyor

Memur-Sen Osmaniye İl Başkanı Mahmut Kahraman 3600 ek gösterge konusunun çözüme kavuşması adına gelecek teklifin niteliğinin önemli olduğuna söyledi.
Memur-Sen  İl Başkanı Kahraman Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yapılacak olan 3600 ek gösterge toplantısına işaret ederek, “Ek göstergelerde herkesin emekli maaşını ve emekli ikramiyesini artıracak formül var. Ya ek göstergeleri yükselteceksiniz ya da ek göstergeyi yükseltmenin getirdiği faydayı sağlayacak şekilde tazminat yansıtma oranını yükselteceksiniz” dedi.
Kahraman Memur-Sen olarak 3600 ek gösterge ve sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi konusunda 6. Dönem Toplu Sözleşme ile önemli bir eşiğin geride bırakıldığını belirterek "Kapsam dışı olarak görülen bu iki konuyu bu toplu sözleşmede masanın bir konusu olarak karar altına aldırmayı başardık. Bu aynı zamanda bir içtihat demektir. Tıpkı toplu sözleşme hakkını kazandığımız gibi şimdi de toplu sözleşmenin kapsamını genişletiyoruz. Memur-Sen olarak önümüzde üç önemli hedef, üç önemli eşik var. 3600 ek göstergenin hayata geçirilmesi, sözleşmelilerin güvenceye kavuşması ve 4688 sayılı yasanın iyileştirilmesi... Yasa iyileşmezse masanın temeli sağlam olmaz. Bu masa kamu görevlilerini, 5 milyon insanı doğrudan ilgilendiren bir masa. Gelin burayı çözüm odaklı, daha verimli bir yapıya dönüştürelim. Biz Memur-Sen olarak gerekli katkıları sunmaya hazırız" diye konuştu.
“Adil ve hakkaniyetli bir çalışma yapılsın istiyoruz”
Kahraman  ayrıca, 3600 ek gösterge konusunun çözüme kavuşması adına gelecek teklifin niteliğinin önemli olduğuna dikkat çekerek, “Her gün kamuoyuna birileri bir liste ilan ediliyor, ek gösterge çalışması şöyle olacak böyle olacak diye haberler yapılıyor. Kamu görevlileri haberler üzerinden tedirgin oluyor. 3600 ek gösterge ve göstergelerin yeniden düzenlenmesi konusunda Memur-Sen olarak biz en ufak detayına varana kadar talebimizi sunduk. Bizim talebimiz açık ve net. Herkesin emekli maaşını ve emekli ikramiyesini artıracak formül mevcut. Bu iki türlü olabilir. Ya ek göstergeleri yükselteceksiniz ya da ek göstergeyi yükseltmenin getirdiği faydayı sağlayacak şekilde tazminat yansıtma oranını yükselteceksiniz. Ek göstergesi olmayan Yardımcı Hizmetlileri de kapsama dahil edip adaletli ve hakkaniyetli bir çalışma yapılsın derdindeyiz. Bakanlık demeçleri değerlendirildiğinde Mayıs ayı içerisinde üçüncü bir toplantıya işaret ediliyor. Bu toplantının ön toplantı mı son toplantı mı olacağını ancak gelecek tekliften sonra değerlendirebiliriz. Bakanlık da herkesi memnun edecek adil, hakkaniyetli bir düzenleme arayışı içinde olduklarını çeşitli vesilelerle ifade etti. Bizim umudumuz, gayretimiz ve beklentimiz de budur” ifadelerini kullandı. 
"En iyi zam düşük enflasyondur" 
Ekonomik göstergelere de değinen Kahraman  yükselen enflasyonun en çok sabit gelirlileri etkilediğini belirterek "Geçtiğimiz toplu sözleşmede elde ettiğimiz kazanımlar son derece önemliydi. Kamu görevlilerine önemli iyileştirmeler yapıldı ancak enflasyon ilk önce sabit gelirlileri etkiliyor. Kamu görevlilerinin alım gücü düşüyor. Ne kadar çok zam verilirse verilsin enflasyonun yüksek olduğu bir ekonomide bu iyileştirmelerin etkisi hemen sönüyor. Onun için diyoruz ki en iyi zam düşük enflasyondur. En iyi iyileştirme fiyat istikrarıdır" ifadelerini kullandı.
Enflasyona karşı kamu görevlilerini koruyacak tedbirlerin hayata geçirilmesi gerektiği çağrısını yineleyen Memur-Sen Osmaniye İl Başkanı Mahmut Kahraman "Toplu sözleşmeden doğan bir hak olarak enflasyon farkı ödeniyor ancak bu fark ödenene kadar Kamu görevlilerinin kaybı da artıyor. Biz istiyoruz ki eşel-mobil sistemi devreye konulsun, enflasyon farkı 6 aylık dönemler halinde değil daha kısa periyotlarla ödensin" şeklinde konuştu. 
Kahraman: Birlikteliğimiz bize güç katıyor
Memur-Sen Osmaniye İl Başkanı Mahmut Kahraman  ülke genelinde ve Osmaniye  özelinde kamu görevlilerinin yaşam standardını yükseltmek adına büyük gayret gösterdiklerinin altını çizerek, “Genel merkezimiz öncülüğünde 3600 ek gösterge, sözleşmeliler ve 4688 sayılı yasanın değişmesi gibi önemli gündem maddelerinin kamu görevlileri adına büyük önem teşkil ettiğini her alanda ifade ediyoruz. Örgütlü gücümüzle bugüne kadar büyük engellerin üstesinden geldik. Birlik olduğumuz sürece daha çok kazanım elde edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.  Memur-Sen Osmaniye İl Başkanlığı