Kadınlar dokumacılık sanatını yaşatıyor

Atalan Belediyesi, dokumacılık sanatının yeniden canlanması için belediye içerisine kilim atölyesi kurdu.

Güncel 23.02.2021 15:15:00 0
Kadınlar dokumacılık sanatını yaşatıyor

Atalan Belediyesi, dokumacılık sanatının yeniden canlanması için belediye içerisine kilim atölyesi kurdu. 
Açılan atölye de 16 kadın, unutulmaya yüz tutmuş dokumacılık sanatına yeniden hayat veriyor.
İşkur ve halk eğitim Merkezi destekli kilim kursunda ile kursiyerler hem işkur’dan gelir elde ediyor hem de dokudukları kilimleri satarak aile bütçesine katkı sağlıyor.
Atalan Belediye Başkanı Süleyman Yıldırım, kursiyerlere dokuması için ip ve yer temin ederken aynı zamanda dokunan kilimleri satarak kadın kursiyerlere yardımcı oluyor. 
Kurs Öğretmeni Ayşe Yıldırım, Başkan Süleyman Yıldırım yardımıyla, işkur destekli halk eğitim kursundaki bayanlara pandemi döneminde hem iş öğretiyoruz hem de kültür, gelenek ve göreneklerimizi yaşatıyoruz ifadelerini kullandı.
Ayşe Yıldırım sözlerinin devamında, Şuan için 16 kursiyerinin olduğunu, halı,kilim ve çanta yaptıklarını, Başkan Yıldırım’ın kilim dokumak için tüm malzemelerini temin ettiğini ve yapılan kilimleri satarak onlara destek olduğunu aktardı. 
Kursiyer Müzzeyen Kütük, Dokudukları kilimin üç haftada bitirdiklerini, yapılan işe göre iki kişi çalıştıklarını, pandemi döneminde hem harçlık kazanıp hem de sosyal faaliyette bulundukları için mutlu olduklarını belirtti.

Haber Merkezi