İlk kez meme kanseri cerrahisi yapıldı

Osmaniye’nin Düziçi ilçesi Devlet Hastanesinde ilk kez meme kanseri cerrahisi gerçekleştirildi.

Güncel 17.04.2024 07:56:00 0
İlk kez meme kanseri cerrahisi yapıldı

Osmaniye’nin Düziçi ilçesi Devlet Hastanesinde ilk kez meme kanseri cerrahisi gerçekleştirildi.
Geçtiğimiz ay içinde memesinde kitle şikayeti ile başvuran 63 yaşındaki Elif Y. isimli kadın hastaya hastanede gerekli görüntüleme ve biyopsi yapıldıktan sonra meme kanseri tanısı koyuldu. 
Ameliyat öncesi gerekli tetkikler yapıldıktan sonra kanserli memenin tamamen çıkarılması ve koltuk altı lenf nodlarının temizlenmesi yani modifiye radikal mastektomi ve aksiller diseksiyon ameliyatın ilk kez Düziçi Devlet Hastanesinde başarı ile uygulandı. 


Hastanın operasyondan 1 gün sonra taburcu olduğu, kontrol randevuları devam eden hastanın patoloji sonucuna göre de tedavi planı oluşturulduğu belirtildi.
Düziçi Devlet Hastanesinde görevli Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Denizhan Kılıç, Kanser taramalarının önemi ve hastanede ilk kez yapılan ameliyat ile hastanın mevcut durumu hakkında açıklamalarda bulundu.
Erken tanının önemli olduğunu ifade eden Kılıç, “İlçemizde 40 yaşını geçmiş tüm kadınlarımızı meme kanseri kontrolü için hastanemize bekliyoruz. Erken tanı hastanın kontrolü açısından büyük öneme sahiptir. Hastanemize başvuran kadın hastamızda ilk kez yaptığımız bir ameliyatla tedavi uyguladık” dedi.