İkinci dönem yüz yüze eğitimi umut ediyoruz

Osmaniye Milli eğitim Müdürü Aydın Albak, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi dolayısıyla mesaj yayımladı.

Güncel 25.01.2021 13:00:00 0
İkinci dönem yüz yüze eğitimi umut ediyoruz

Osmaniye Milli eğitim Müdürü Aydın Albak, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi dolayısıyla mesaj yayımladı.

Albak, mesajında, bu dönemin salgın sebebiyle uzaktan eğitimle tamamlandığını ikinci döneme yüz yüze eğitimi umut ettiklerini belirtti.

Öğrencilerin dönem boyunca yorulduğunu ifade eden Albak, “Sizler ülkemizin teminatı olarak bizler için çok kıymetlisiniz. Bu tatil süresince kendinize çok iyi bakın, bol bol dinlenin. Bir dönem boyunca ekranlar karşısında olmanın gereği dijital yorgunluğunuzu gidermek adına bu iki hafta süresince dijital diyete girmenizi tavsiye ediyorum” dedi.

Velilere ve ailelere seslenen Albak, “Sağlıklı ebeveynler sağlıklı çocuklar yetiştirir. Tatil süresince pozitif psikoloji ile donanıp, çocuklarınızla her güne dair rutinler oluşturun. Onları somut olmayan kültürel miraslarımızla buluşturan muhabbet odalarında ağırlayın, hallerini sorarak gönüllerinizce sohbet edin. Okuma ve Anadolu masallarını anlatma saatleri ayarlayıp, geleneksel çocuk oyunlarımızla buluşturun yavrularınızı” ifadelerini kullandı.

Öğretmenlere de teşekkür eden Albak, “Değerli öğretmenlerimiz ve yönetici meslektaşlarım;
Eğitim neferi olarak canla başla çalışıp öğrencileriniz için gecenizi gündüzünüze kattınız. Uzaktan eğitime katılmaya imkânı olmayan öğrencilerinize uzanan bir el, ailelerine ise sıcacık bir dokunuş oldunuz. Bazen bir tatlı muhabbetle öğretmenler odasında çay içmeyi özlediniz, bazen de okul bahçelerinde koşup birbirlerine sarılarak oynayan öğrencilerinizi izlemeyi hayal ederken buldunuz kendinizi. Mesleki gelişiminiz için de durmadan yolda devam ettiniz. Bütün bu gayretleriniz için her birinizin emeğine sağlık diyorum.Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü olarak bütün yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerimize sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir tatil diliyorum” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü