Osmaniye’ye bağlı Kırmacılı Köyünde, Gazi Mehmet Akan Aysu, hobi olarak başladığı arıcılıkta 400 kovanda bal üretir hale geldi.
Aysu, 13 dönümlük alanda ‘arı otu’ faselya ekimi yaptığını ve bu sayede arılara ait polen ve nektar ihtiyacını da kendi imkanları ile karşıladığını söyledi.
Merkeze bağlı Kırmacılı Köyünde arıcılık yapan Mehmet Akan Aysu’da hobi olarak başladığı arıcılık faaliyetlerini büyüterek işletme haline getirdi.

"Kıdem tazminatı fonu kurulmalı" "Kıdem tazminatı fonu kurulmalı"


Osmaniye arı yetiştiriciliği ve bal üretiminde coğrafi konumu, iklim şartları ve bal için aranılan özellikleri sağlaması nedeniyle önemli bir yerde bulunuyor.
Arıcılık yapan Mehmet Akan Aysu, “Arıcılık mesleğini Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün gerçekleştirmiş olduğu Arıcılık Eğitimi ve Arıcılık Desteklemelerinden faydalanarak 10 yıl önce 2 kovanla hobi olarak başladım. Şimdi Gezginci Arıcı olarak üretime katkı sağladığını, işletmesinde 13 dönümlük alanda 400 kovanla Arı Otu (fazelya) ekimi yapıyorum. Bu sayede arılara ait polen ve nektar ihtiyacını da kendi imkanlarımla sağlıyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi