Halk Ozanı Gül Ahmet’ten Koronavirüs türküsü

Sağlık Bakanlığının açıkladığı Kovid-19 haritasında “Çok Yüksek Riskli kategorisinde yer alan Osmaniye’de Halk Ozanı türkü besteledi.

Güncel 6.03.2021 16:11:00 0
Halk Ozanı Gül Ahmet’ten Koronavirüs türküsü

Sağlık Bakanlığının açıkladığı Kovid-19 haritasında “Çok Yüksek Riskli kategorisinde yer alan Osmaniye’de Halk Ozanı türkü besteledi. Gül Ahmet Yiğit bestelediği türküde Osmaniyelilere seslenerek, kırmızıyı maviye çevirelim dedi.
Kovid-19 haritasında “Çok Yüksek Riskli” kategorisinde olan ve  100 binde 145,13 oranla vakaların hızla yükseldiği Osmaniye’de sevilen Halk Ozanı Gül Ahmet Yiğit, bu konuya dikkat çekmek için “Osmaniye’m” adlı türkü besteledi. Türküde vaka sayısı yüksek şehirler arasında yer almanın üzüntüsünü kaleme alan Ozan, hemşerilerimize kırmızıyı maviye çevirelim diye seslendi.
Türküsünü seslendirmeden önce Yiğit, Osmaniyelilere seslenerek; “Haberleri izliyorum korona virüsle ilgili canım Türkiye'min haritasını koydular. Mavi, sarı, turuncu ve kırmızı renkleri Osmaniye'ye baktım kırmızı renkte. Ben Gazvurdağlı Gül Ahmet olayım Osmaniye'mde kırmızı renk olsun. Çok canım sıkıldı. Can hemşerilerim ne olur dikkat edelim. O kırmızıyı mavi yapalım. Güzel vatanımızın kıymetini bilelim” ifadelerini kullandı.
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz’da Gül Ahmet Yiğit’in türküsünü sosyal medya hesabından "Değerli hemşerilerim, ünlü ozanımız Aşık Gül Ahmet Yiğit'i bir dinleyelim" başlığıyla sosyal medya hesabından paylaştı. 
Haber Merkezi