Güçlü aileler,güçlü toplumlar demektir

Osmaniye Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hamit Coşkun, güçlü bir toplumun teminatının aile olduğunu belirtti.

Güncel 6.03.2021 15:58:00 0
Güçlü aileler,güçlü toplumlar demektir

Osmaniye Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hamit Coşkun, güçlü bir toplumun teminatının aile olduğunu belirtti.

Coşkun, yaptığı açıklamada, dünya kadınlar günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, ailede ve sosyal hayatta, huzur ve mutluluğun sağlanmasına katkıda bulunmanın önemli olduğunu kaydetti.

Güçlü aileleringüçlü toplumları oluşturacağını ifade eden Coşkun, şunları kaydetti:
“Güçlü bir aile kadın ve erkeğin biyolojik farklılıklarının bilincinde olarak, hakkaniyet ve adalet unsurlarını göz önünde bulundurarak rollerin dengeli paylaşımına ve her iki cinsin eşit fırsatlara erişimlerine hizmet eden bir niteliğe sahip olması ile mümkündür. Bu anlayışla ailede ve sosyal hayatta huzur ve mutluluğun sağlanmasına katkıda bulunmaya gayret etmek bizler için son derece önem arz etmektedir. Toplum olarak kadın ve erkeği iki farklı cephede değerlendirmek yerine birbirini tamamlayan, birbirinin korunağı olan, birbirinin kusurlarını örten ve güzelliklerini göz önünde bulundurmayı önemseyen, sevgi ve merhamet unsurlarını ön plana çıkarmayı hedefleyen bir bilince sahip olabilmeliyiz. Yeni dünyadameydana gelen değişim ve gelişimlerle birlikte kadınlar ve erkekler sosyal, siyasal, özel yaşam alanlarında paydaş konumda bulunmaktadırlar. Bu bağlamda her ikisine de büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Hizmet sunumunda geliştirmiş olduğumuz zihniyetin temelinde güçlü kadınların güçlü aileleri oluşturacağı, güçlü ailelerin ise güçlü toplumları oluşturacağı fikriyatı barınmaktadır.”

Coşkun, kadınların yalnızca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması nedeniyle değil toplumun tüm farklı alanlarında kadına değer veren ve nezaket gösteren hizmet anlayışı ile çeşitli etkinlikler düzenlendiğini belirterek tüm kadınların dünya kadınlar gününü kutladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü