Gıda tüketemeyen köpeğin boğazında kemik çıktı

Osmaniye'de boğazına kemik saplanan köpek başarılı operasyonla tedavi edilerek sağlığına kavuştu.

Güncel 22.02.2021 15:43:00 0
Gıda tüketemeyen köpeğin boğazında kemik çıktı

Osmaniye'de boğazına kemik saplanan köpek başarılı operasyonla tedavi edilerek sağlığına kavuştu.

Hayırseverlerin Kesmeburun köyünde yaptığı besleme faaliyetinde, bir köpeğin gıda tüketemediği fark edilerek Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Osmaniye Tedavi Merkezi'ne götürüldü.

Boğazına kemikler battığı belirlenen köpek, Veteriner Hekim Ali Laçinbala tarafından müdahale edildi.
Köpeğin röntgen filmi çekildikten sonra endoskopi kamerasıyla kemiklerin yeri tespit edilip, tek tek çıkartıldı.
Yaklaşık beş gündür su dahi içemediği tahmin edilen köpekte aşırı 'kaşektik' denilen açlık ve sıvı kaybı yaşandığının gözlemlendiğini belirten HAYTAP İl Temsilcisi Veteriner Hekim Ali Laçinbala, acilen damar yolu açılarak sıvı takviyesinde bulunulduğunu söyledi. 
Daha sonra antibiyotik ve mineral desteği ile tedavinin devam ettiğini anlatan Laçinbala, Endoskopi kamerasıyla yerini tespit ettiğimiz kemik parçalarını yine ağız boşluğundan çıkartarak, köpeğimizi ölümden döndürdük. Anestezinin etkisinin geçmesiyle birlikte beslenmeye başlayan köpeğimiz, gün ışımasıyla birlikte gözlerindeki ölüm umuda dönüşmüştü. Ona ikinci bir şans vererek, ölümden döndürdüğümüz için bugünü köpeğimizin doğum günü olarak kabul ettik. Köpeği bize getiren sosyal medyadaki 'Osmaniye Patileri' sayfasına ve bu imkanları veren HAYTAP Yönetim Kurulu'na ayrıca teşekkür ediyorum dedi.

HAYTAP İl Temsilciliği