Osmaniye Engelliler Platformu, Engelliler Haftasında düzenlenecek etkinlikleri konuşmak üzere Platform başkanı Ziya Demez başkanlığında toplandı.
Başkan Ziya Demez, toplantıda yaptığı açıklamada, Engelliler Haftasının sorunların gündeme taşımak adına bir fırsat olduğunu belirtti.
Engelliler Haftasının en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini ifade eden Demez, “Engellilerin ciddi sorunları vardır. Kent içinde gezmekten, kent içinde gezerken ihtiyaçlarını gidermekten, evden çıkmaktan, eve gelmekten, ulaşım aracına binmekten, iş bulamamaktan tutun hemen hemen hayatın her alanında pek çok sorun var ve bu sorunların aşılması için hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Engelli bireylerimizin fiziksel çevreye erişim noktasında sivil toplum kuruluşları ile birlikte tüm kurumlar ortak çalışmalı ve onların yaşam ve hareket alanlarında kolay hareket etmeleri için çalışmalar yapılmalıdır. Engelli bireylerimizin çalışma hayatına katılmaları için merkezi yönetim tarafından da pozitif ayrımcılık uygulanmalı ve onların istek ve talepleri dikkate alınmalıdır. Bu anlamda engelliler hatasını dolu dolu geçirmek için etkili bir program hazırlamayı planlıyoruz” diye konuştu.


Toplantıya, Aile ve Sosyal Politikalar Engelli Birim Müdürü Oğuzhan Daydaylıoğlu, Osmaniye Ram müdürü Ali Boyraz, Tosyalı Özel Eğitim uygulama okulu müdür yardımcısı Özkan Altıparmak, Osmaniye Belediyesinden Sultan Demir, Osmaniye Altı Nokta Körler Derneği Kadınlardan Sorumlu yönetim kurulu üyesi Arife Akkuş, Down Sendromlular İzcilik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Sultan Erat, 7 Ocak Bedensel Engelliler Spor Kulübünden Kamil Balta, Osmaniye Cebelibereket Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Necla Tor, Zihinsel Engellilere Destek Derneği başkanı Zahide Aktürk, Osmaniye Müftülüğü Engelli Birim Koordinatörlüğünden Hakan Gürbüz, Korkut Ata Üniversitesi Engelli biriminden sorumlu Mehmet Arslan, Osmaniye Otizm dernek başkanı Hayriye Özdemir ve Türkiye Kızılayı Osmaniye temsilcisi Şükrü Tozluklu görüşlerini belirtip birlikte hareket etme kararı aldı.

OSMANİYE'DE YILAN SOKMASI VAKALARINDA ARTIŞ OSMANİYE'DE YILAN SOKMASI VAKALARINDA ARTIŞ

Editör: Haber Merkezi